Apa minerală, indicată pentru pierderea în greutate. Dr. Victor George: Scade pofta de mâncare, crește sațietatea

apa minerala - FOTO: Freepik@ syda_productions
Această băutură poate ajuta la scăderea în greutate. Nu are calorii, dar are multiple beneficii pentru sănătate.

Te-ai întrebat vreodată ce ar putea simula senzația de sațietate și ajuta la reducerea poftei de mâncare, fără a avea efecte negative asupra sănătății?

În fiecare zi, întrebările despre dietele de slăbire și strategiile eficiente pentru a reduce greutatea sunt tot mai frecvente în rândul pacienților. Dr. Victor George, medic specialist Diabetolog, aduce în discuție o abordare surprinzătoare: un element simplu, adesea neglijat în căutarea soluțiilor de slăbire.

Vezi și: Cum alegerea medicului afectează riscul de deces. Impactul deciziei asupra sănătății

Băutura care te ajută să slăbești

Ei bine, asta a explicat medicul pe pagina sa de TikTok.

"Nu cred că trece o săptămână la spital fără ca un pacient să mă întrebe dacă apa minerală e bună, rea, îngrașă. Apa minerală e la fel ca apa normală, doar că are ceva bule în plus și nu are nimic adăugat care să aibă calorii.

Practic, are zero calorii. Nu are niciun efect asupra îngrășării. Din contră, pentru că e minerală și are acele bule odată ce a ajuns în stomac, poate să îl destindă și să simuleze senzația că ai mâncat și să scadă pofta de mâncare, să crească sațietatea.

Poate să aducă și alte beneficii pentru sănătate. Nu ai de ce să îți faci griji. Poate ajuta la o dietă de scădere în greutate. Bea apă minerală fără nicio problemă. Nu se întâmplă absolut nimic", a explicat dr. Victor George, medic specialist Diabetolog, pe pagina sa de TikTok.

Vezi și: Combaterea transpirației excesive, soluții și recomandări pentru vară. Dr. Manuela Răvescu: Altă mare problemă

Apă minerală - FOTO: Freepik@DesignUni

Apa minerală, beneficii

Apa minerală este o sursă naturală de hidratare, fiind bogată în electroliți esențiali. Acești electroliți ajută la menținerea echilibrului fluidelor în corp și contribuie la funcționarea optimă a mușchilor și nervilor.

Datorită conținutului său de calciu și magneziu, apa minerală contribuie la sănătatea oaselor și a dinților, ajutând la prevenirea osteoporozei și a altor afecțiuni legate de deficitul de minerale.

Anumite tipuri de ape minerale conțin antioxidanți naturali și substanțe antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice și la combaterea inflamațiilor din organism.

Consumul regulat de apă minerală poate sprijini procesele digestive și poate contribui la detoxifierea organismului, datorită capacitatii sale de a facilita eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, potrivit Health.

Vezi și: Impactul microbiomului intestinal asupra dezvoltării diabetului de tip 2

Apa minerală, conținut de Magneziu

Apa minerală provine din rezervoare subterane. Spre deosebire de apa potabilă obișnuită, apa minerală nu suferă prelucrare chimică. Beneficiile posibile ale apei minerale includ scăderea tensiunii arteriale, întărirea oaselor și altele.

După cum sugerează și numele, apa minerală conține cantități mari de minerale, în special magneziu, calciu și sodiu.

Atât apa minerală îmbuteliată, cât și apa de la robinet pot fi surse de magneziu. Acest nutrient joacă roluri esențiale în reglarea tensiunii arteriale, a nivelurilor de glucoză din sânge și a funcției nervoase, potrivit Medical News Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel