Palpitațiile inimii, adesea...
În urmă cu câțiva ani, o noutate a izbucnit pe piața produselor cosmetice - apa micelară. Sortimentul de astăzi îl va surprinde chiar și pe cel mai sofisticat cumpărător. Produsele se deosebesc prin aditivii din componența lor, iar prețul variază. Cum să alegi apa micelară care ți se potrivește cel mai bine?
Scopul apei micelare este de a îndepărta rapid și ușor machiajul, în special de pe ochi. „Magia” lichidului constă în microparticule (micele), care sunt capabile să prindă impuritățile și să le ascundă în moleculele lor.
Uleiul de cânepă, plin de acizi grași nesaturați, benefic pentru gene și sprâncene
Micelele sunt produse pe baza de acizi grași și carbon. Acești compuși nu dăunează pielii, dar elimină eficient orice componente grase: cosmetice și sebum. Micelele împiedică impuritățile să intre în contact cu porii pielii.
Apa micelară ajută la îndepărtarea rapidă a machiajului, nu lasă dungi colorate pe piele, nu irită ochii. Este potrivită pentru femeile de toate vârstele și toate tipurile de piele, inclusiv piele problematică, îmbătrânită și cea sensibilă.
De asemenea, apa micelară conține și agenți tensioactivi. Prin urmare, se disting mai multe tipuri de acești agenți.
1. Pe bază de surfactanți neionici. Exemplele includ lauril glucozid și coco glucoside, derivate din zahăr și ulei de cocos. Nu spumează bine, sunt extrem de delicați cu pielea și fac o treabă excelentă cu secrețiile și impuritățile pielii.
2. Pe baza de poloxameri. În ciuda originii nenaturale, poloxamerii sunt siguri, au o solubilitate bună și se amestecă bine. Apa micelară pe bază de poloxameri nu irită nici cea mai pretențioasă piele.
3. Pe bază de polietilen glicol (PEG). Alternativ, hexilenglicolul sau propilenglicolul pot fi prezenți în compoziția apei micelare. Dacă apa micelară conține 20% polietilen glicol, acest produs poate irita și usca pielea.
Retinolul, vitamina frumuseții. De ce toată lumea este obsedată de cosmeticele cu retinol
Apa micelară nu trebuie să conțină alcool sau săpun. Unii producători fără scrupule contravin regulilor, așa că trebuie să citești ingredientele de pe etichetă. Dar componente suplimentare pot fi prezente în diferite variații. Printre acestea se numără minerale, extracte de plante, uleiuri esențiale.
Există apă micelară ideală? Cosmetologii spun în unanimitate: apa micelară ideală este cea care se potrivește tenului tău.
Pentru pielea normală, apa micelară se folosește doar seara, pentru demachiere. În acest sens, poți achiziționa o variantă ieftină cu PEG. Doar nu uita să speli produsul de pe piele, pentru a nu provoca iritații.
Cei care au pielea grasă sau mixtă vor folosi apă micelară cu polisorbat. Ajută la închiderea porilor și reglează producția de sebum. Este indicat să ștergi pielea feței cu un tonic după utilizare.
Șamponul pentru creșterea părului: între adevăr și mituri
Persoanele cu pielea uscată și sensibilă vor alege apa micelară cu poloxameri, care nu usucă tenul. Componente suplimentare din apa micelară, precum uleiul de jojoba și untul de shea, hidratează tenul.
Pentru a nu agrava problemele existente, trebuie să alegi apa micelară potrivită tenului tău. De exemplu, apa micelară cu polisorbat este ideală pentru tenul mixt, dar și pentru tenul uscat și sensibil, deoarece dă o senzație de strângere.
Apa micelară pe bază de uleiuri trebuie spălată de pe față cu spumă. Nu în ultimul rând, apa micelară nu este recomandată celor care au tenul gras, deoarece intensifică activitatea glandelor sebacee.
În ciuda trucurilor de publicitate ale producătorilor, cosmetologii recomandă să-ți clătești fața cu apă caldă după ce ai folosit orice apă micelară. Dacă acest sfat este neglijat, miceliile cu particule de murdărie pot provoca acnee.
Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față
Și încă ceva: apa micelară nu este un înlocuitor al apei tonice. Aceste instrumente îndeplinesc diferite funcții. Așadar, primul curăță pielea de praf, machiaj, iar al doilea împrospătează fața, calmează zonele cu probleme. După tonic, pe față se aplică o cremă sau un ser.
Apa micelară este învăluită în mituri pe care producătorii săi le creează de bunăvoie. Dar, la o examinare mai atentă, apa micelară este doar un remediu bun pentru curățarea feței de produsele cosmetice.
Dacă compoziția apei micelare se potrivește nevoilor pielii tale, o poți folosi regulat. Proprietățile apei micelare nu afectează straturile interioare ale epidermei, așa că nu are sens să plătești în exces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...