A început sezonul accidentelor pe...
Un studiu realizat la Institutul de Medicină Tropicală, a constatat că apa de gură pe bază de alcool poate crește riscul de boli ale gingiilor și de anumite tipuri de cancer. Cercetătorii au constatat o diferență semnificativă în ceea ce privește compoziția și numărul de bacterii din microbiomul oral al participanților după ce au folosit apa de gură pe bază de alcool.
Două specii de bacterii, Fusobacterium nucleatum și streptococcus anginosus, au fost semnificativ mai abundente după utilizarea zilnică a apei de gură. Cercetătorii au observat, de asemenea, o scădere a unei tulpini de bacterii numite Actinobacteria.
Cercetătorii nu au colectat informații despre obiceiurile alimentare ale participanților sau despre fumat și nu au afirmat că publicul ar trebui să nu mai folosească apa de gură pe bază de alcool.
Participanții au folosit apa de gură pe bază de alcool timp de trei luni și apoi o apă de gură fără alcool timp de trei luni, sau invers. Studiul a avut ca scop găsirea unor modalități de reducere a incidenței gonoreei, a clamidiei sau a sifilisului.
Foto: Freepik @whitebearstudio
Alliance Dental avertizează că cele mai multe ape de gură din farmacii conțin alcool, care poate provoca o senzație de arsură, gust neplăcut și senzație de uscăciune. Alcoolul distruge majoritatea bacteriilor din gură, atât cele bune, cât și cele rele. Apa de gură fără alcool creează un nou echilibru al bacteriilor din gură.
Persoanele cu gură uscată, cu afecțiuni medicale, cu un istoric de abuz de alcool și cu restaurări dentare extinse pot prefera apa de gură fără alcool. Deși apele de gură pe bază de alcool sunt disponibile pe scară largă, acestea trebuie utilizate cu prudență, iar utilizarea pe termen lung trebuie să fie îndrumată de către medici.
Publicul le poate folosi zilnic pentru a combate respirația urât mirositoare sau pentru a preveni parodontita, dar ar trebui să fie conștient de implicațiile potențiale.
Un studiu a constatat că utilizarea apei de gură pe bază de alcool poate crește prezența bacteriilor oportuniste, care pot fi legate de bolile parodontale, cancerul esofagian și colorectal și bolile sistemice.
Apă de gură pe bază de alcool are un efect negativ asupra unor bacterii benefice, cum ar fi Actinobacteria, care fac parte din bacteriile orale reducătoare de nitrați care transformă nitratul salivar în nitrit pentru generarea oxidului nitric, un vasodilatator puternic, esențial pentru menținerea tensiunii arteriale, potrivit MedicalNewsToday.
Autorii recomandă utilizarea regulată a apei de gură pe bază de alcool cu prudență și atenție, menționând că poate fi sigură pentru perioade scurte, dar nu este recomandată pentru utilizarea pe termen lung.
Cu toate acestea, Dr. Eric Ascher, medic de medicină de familie la Northwell Lenox Hill Hospital, a subliniat că apa de gură cu alcool poate fi un factor care contribuie dacă cineva este și fumător, alcoolic sau mănâncă nesănătos.
Tipul de apă de gură folosit ar trebui să se bazeze pe nevoile dentare specifice, care pot fi discutate la un control dentar bianual. Rezultatele studiului nu înseamnă neapărat că publicul larg nu ar trebui să mai folosească apa de gură.
Studiul a avut limitări, inclusiv prelevarea de tampoane bucale limitate la stâlpii amigdalieni și orofaringele posterior, fără a controla utilizarea apei de gură, fără a confirma schimbările cu o a doua metodologie, ceea ce ar putea face ca rezultatele să nu poată fi generalizate la publicul larg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...