Ce să bei înainte să mănânci. Trucul minune pentru stomac și slăbit. Doru Negru: Se umflă burtă! Uite ce ne-a învățat mama când era mici... o prostioară

Apa dieta - Foto: Freepik @samodelkin20
EXCLUSIV
Medicul Doru Negru ne-a spus trucul minune pentru slăbit. "Uite ce ne-a învățat mama când era mici. Foarte multe lucruri bune, dar ne-a spus și o prostioară. Ei, eu spun exact invers".

Încă de când am fost mici părinții și bunicii ne-au învățat un lucru care se dovedește acum a fi greșit: nu bea apă înainte de masă că faci broaște în burtă.

Medicul Doru Negru ne-a spus că este mai bine să bem apă înainte de masă, mai ales dacă vrem să slăbim, pentru că apa umflă stomacul și ne ajută să mâncăm mai puțin.

Mai mult, medicul spune că pentru a simți sațietatea, stomacul are nevoie de timp, cam de 30 de minute.

"Uite ce ne-a învățat mama când era mici. Foarte multe lucruri bune, dar ne-a spus și o prostioară - Nu mai bea apă înainte de masă, că nu mai mănânci.

Ei, eu spun exact invers. De câte ori intri în zona de mâncare, în zona cu mâncare, întâi și întâi bei o cană de apă. 

Se umflă burta cu apă, ți-e ușor să mănânci puțin.

Noi am uitat de timpul bucal al mâncării. Vă spuneam că suntem animale în lumea animală. Dacă animalul să satură repede, nu știe când și dacă mai găsește mâncare. Și atunci, pentru ca sațietatea să ne ajungă din burtă, îi trebuie cam o jumătate de oră. Mâncăm mult, o juma de oră, ne săturăm. Mâncăm puțin, o juma de oră, ne săturăm totuși să mâncăm o juma de oră.

Hai să luăm îmbucături mici, să mestecăm de 20 de ori fiecare îmbucătură, până aproape se topește mâncarea în gură, ca copilul care mută mâncarea dintr-o parte în alta și adoarme cu mâncarea în gură.

Și atunci ne vom sătura cu puțin", a spus dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

De ce să mai bei apă înainte să mănânci?

1. Hidratare: consumul de apă înainte de masă te poate ajuta să te hidratezi, mai ales dacă nu ai băut suficientă apă pe timpul zilei.

2. Controlul poftei de mâncare: uneori, senzația de sete poate fi confundată cu senzația de foame. Dacă bei apă înainte de masă, s-ar putea să reduci pofta de mâncare excesivă.

3. Digestia: apa poate ajuta la începerea procesului de digestie. Consumul de apă înainte de masă poate dilua sucul gastric și poate facilita descompunerea alimentelor în stomac.

4. Pierdere în greutate: unele studii sugerează că un consum de apă înainte de masă poate ajuta la pierderea în greutate prin reducerea numărului de calorii consumate în timpul mesei

5. Gustul alimentelor: unele persoane observă că apa înainte de masă îi ajută să simtă mai bine gustul alimentelor, ceea ce poate face ca experiența mâncării să fie mai plăcută

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel