Anxietate: 10 alimente care o țin departe

Portocale  FOTO: pixabary
Anxietate, alimente. Câteva alimente, prin compușii pe care-i conțin, pot ține departe anxietatea.

Anxietate, alimente. Deși un pahar de alcool sau două pot relaxa, dar prea multe duc la o mai mare anxietate. Nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei, două pentru bărbați, este o regulă sănătoasă reamintită de platforma webmd.com.

Potrivit acesteia, iată o listă cu alimente care țin departe anxietatea:

1. Fructele de pădure - au o mulțime de antioxidanți, care vă ajută să vă protejați celulele împotriva stresului și vă pot ajuta să ușura de sentimentele de depresie.

2. Spanac - conține magneziu, care vă poate ajuta să vă simțiți mai calmi.

3. Ciocolata neagră - flavonoidele din cacao protejează celulele - sunt un tip de antioxidant care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, stimularea fluxului sanguin către creier și inimă și vă face mai puțin îngrijorați. Cofeina din ciocolată poate înrăutăți anxietatea dacă mâncați prea multă.

4. Portocale - unele studii au arătat că o dietă bogată în vitamina C vă poate ajuta să vă liniștiți.

5. Sardine - au o mulțime de acizi grași omega-3, care pot ajuta cu depresia și anxietatea; dacă nu vă plac, încercați somonul sau tonul alb care au o mulțime de omega-3.

6. Cafea - câteva cești de cafea neagră pe zi vă pot stimula starea de spirit și energia; până la patru cești se pare că sunt în regulă pentru majoritatea oamenilor, însă mai multe vă pot face nervos și anxios.

7. Ceai - Pentru unii, ritualul unei cești de ceai are un efect calmant. Unele ierburi - de exemplu, lavanda și mușețelul - pot ajuta, împreună cu antioxidanții din frunzele de ceai. Verificați că nu consumați prea multă cofeină. Multe ceaiuri au și asta.

8. Varză murată - varza are acid folic, vitamina C și unele vitamine B care pot ajuta la îndepărtarea anxietății; „bacteriile bune" din varza murată vă ajută să vă mențineți sănătatea și joacă un rol în producerea de serotonină, o substanță chimică calmantă a creierului.

9. Ficat - vitamina B și acidul folic ajută la producerea de produse chimice din creier care afectează modul în care vă simțiți; puteți obține vitaminele B din avocado și migdale, dar nu au B12, ceea ce afectează starea dumneavoastră de spirit și nivelul de energie; dacă nu vă place ficatul, puteți obține B12 din ouă, pește sau pui.

10. Făină de ovăz - intră încet în sistem și vă oferă un flux continuu de energie; vă poate da un impuls pentru o substanță chimică creier numită serotonină care vă poate îmbunătăți starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel