Antigripal, peste 30.000 de oameni vaccinați în Olt

Vaccinarea
Peste 30.000 de oameni au fost vaccinați antigripal în județul Olt. Este cea mai mare cifră de persoane vaccinate antigripal vreodată în Olt.

Antigripal. Peste 30.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în acest sezon rece în judeţul Olt, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP), numărul persoanelor imunizate fiind cel mai mare înregistrat până acum într-un sezon în judeţ. DSP Olt a anunţat că Ministerul Sănătăţii a repartizat gratuit în judeţ 52.670 de doze de vaccin antigripal, din care au fost utilizate 30.662 de doze, iar campania de vaccinare antigripală continuă.

Vaccinurile provenind din achiziţia Ministerului Sănătăţii sunt administrate gratuit persoanelor din grupe considerate la risc: copii cu vârsta de până la cinci ani, gravide, vârstnici, cadre medicale şi personal auxiliar din unităţi sanitare şi instituţii de ocrotire, persoane cu afecţiuni cronice. Până marţi au fost vaccinate aproape 17.000 de persoane vârstnice, peste 10.000 de persoane cu afecţiuni cronice, peste 2.900 de cadre medicale ori personal angajat în unităţi sanitare şi unităţi de ocrotire, câteva zeci de copii şi gravide.

În precedentul sezon rece, 2018-2019, gripa a afectat în judeţul Olt 187 de persoane, dintre care opt au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel