Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
06 dec 2019 / 17:59
Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
Vaccin

Antigripal, suceveni. Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava precizează că până la 1 decembrie s-au vaccinat antigripal 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent. La cele 52.130 de doze de vaccin gripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulţilor şi copiilor începând cu vârsta de 3 ani s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între 6 luni şi 4 ani”, declară Liliana Grădinaru, directorul executiv al DSP Suceava, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.
Ştiri Recomandate

Hernia cervicală: posibil cauza unor leziuni ale creierului
Imunitatea: cât de importantă este genetica
Anxietatea, cum o recunoști și cum o măsori
Intoxicație: 14 elevi din Arad au ajuns din nou la spital, după deratizare
Bacterii rezistente la medicamente: lipsa antibioticelor noi, o amenințare gravă
Coronavirusul se extinde în Beijing, China confirmă 139 de cazuri noi
Menopauza prematură crește riscul de multiple boli după vârsta 60 de ani
Comentarii