Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
06 dec 2019 / 17:59
Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
Fiole

Antigripal, suceveni. Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava precizează că până la 1 decembrie s-au vaccinat antigripal 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent. La cele 52.130 de doze de vaccin gripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulţilor şi copiilor începând cu vârsta de 3 ani s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între 6 luni şi 4 ani”, declară Liliana Grădinaru, directorul executiv al DSP Suceava, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.
Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri