Palpitațiile inimii, adesea...
Cu toții suntem expuși în mod constant la germeni, viruși și bacterii. Într-adevăr, multe dintre aceste microorganisme trăiesc literalmente în interiorul nostru.
Desigur, în unele cazuri aceste organisme pot reprezenta un risc pentru sănătate și de aceea este foarte important să avem un sistem imunitar capabil să câștige.
Știm cu toții că alimentația este esențială pentru a ne menține sănătatea. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul unor alimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
Ananasul, benefic pentru detoxifierea ficatului. Cum trebuie consumat și cât timp
Iaurtul natural. Acest aliment este o sursă de neînlocuit de probiotice, care ne ajută să scăpăm de boli. Aceste bacterii bune, prezente în alimentele fermentate, stau la baza bunei funcționări a sistemului nostru de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. De aceea, ar trebui să consumăm, zilnic, câte două pahare de iaurt.
Ceaiul verde. O ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce cu un sfert riscul de gripă și răceală. Acest lucru se datorează catechinelor pe care ceaiul verde le conține. Catechinele sunt substanțe care ajută în lupta împotriva virușilor. De asemenea, ceaiul verde este un antioxidant puternic.
Creșterea în greutate în perioada iernii, cauze. Ce să faci ca să nu mai acumulezi kilograme în plus
Morcovii. Aceste legume colorate sunt bogate în carotenoide și ar trebui să facă întotdeauna parte din dieta noastră zilnică. Vitamina D (sau mai degrabă „vitaminele” D, care sunt un grup de prohormoni liposolubili care alcătuiesc un set de cinci vitamine) din morcovi reduc riscului de gripă și răceală.
Dacă odată cu venirea sezonului rece, te copleșesc răcelile, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei lapte, în care vei adăuga un ingredient secret.
Laptele auriu este o băutură care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, ce îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor. Este foarte simplu să prepari băutura magică. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz, de cocos, de migdale, de orez, de soia).
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal sau de vacă,
1,5 linguriță turmeric
1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),
2 boabe de piper negru (zdrobit),
1 lingură scorţişoară,
0,5 linguriță cardamom măcinat,
1 lingură de miere sau sirop de arțar.
Pune laptele la fiert. Adaugă apoi toate condimentele în lapte, amestecă bine și lasă-l să se infuzeze cinci minute. Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă laptele auriu. Băutura magică nu trebuie consumată când are aproximativ 40 de grade.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
În plus, nu uita că principalele condimente, care trebuie consumate iarna sunt următoarele:
- cardamonul, care menține sănătatea rinichilor, întărește căldura digestivă, fiind capabil să elimine orice răceală din organism;
- nucșoara, care este bună pentru inimă, îmbunătățește apetitul și somnul;
- cuișoarele, care susțin stomacul, ficatul, ajută la eliminarea răcelii și îmbunătățesc pofta de mâncare);
- ghimbirul care stimulează digestia;
- scorțișoară și piperul negru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...