Antibioticele pentru sugari, risc de obezitate. Este concluzia unui studiu

Acordarea de antibiotice la sugari și copii sub doi ani crește riscul de obezitate., a constatat un studiu efectuat la peste 300.000 de copii. Dacă sunt prescrise în primii doi ani de viață, șansele de obezitate cresc cu 26%.

Aproape trei sferturi dintre toți copiii studiați primiseră antibiotice chiar din a doua zi de viață.

Cercetătorii spun că aceste medicamente puternice pot distruge bacteriile importante din intestin care ajută la reglarea greutății corporale.

Dr. Cade Nylund de la Universitatea de Științe ale Sănătății din Maryland, SUA, autorul principal al studiului, a declarat: "Sunt prea multe antibiotice inutile prescrise copiilor, pentru răcelile comune, spre exemplu".

Trebuie să fim atenți la medicamentele care ar putea duce la obezitate, deoarece persoanele care sunt obeze în copilărie, de obicei își dublează greutatea odată ajunse la maturitate, punându-se în pericol: tensiune arterială ridicată, diabet zaharat și probleme de inimă.

Studiul a arătat că există un risc deosebit de mare pentru băieți și pentru copiii născuți prin operație cezariană.

Cu toate acestea, experții britanici rămân sceptici în ceea ce privește studiul, publicat în revista Gut.

Profesorul Helen Stokes-Lampard, de la Colegiul Regal al medicilor de familie, a declarat că este "extrem de interesant", dar nu a demonstrat categoric că antibioticele au cauzat obezitate.

"Este foarte important să se realizeze mai multe cercetări în acest domeniu", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel