Zgomotul alimentar, o preocupare...
Într-o lucrare publicată în Analele de Chirurgie (Annals of Surgery), autorii au folosit datele despre Apendictomie din Programul Național de Îmbunătățirea Calității Chirurgicale (NSQIP-pediatric) al Colegiului american de Chirurgie Pediatrică, împreună cu o bază de date pediatrică separată, care conține informații detaliate cu privire la utilizarea de antibiotice. „Acestea au comparat rezultatele a 908 de copii după administrarea de antibiotice cu spectru larg (piperacilină / tazobactam) sau cu spectru îngust (cefoxitin sau ceftriaxonă cu metronidazol) la pacienți cu caracteristici de referință similare.
„În ansamblu, infecțiile la locul intervenției chirurgicale au fost rare (n = 19), fără nicio diferență de frecvență în niciun grup (P = 0,936). Cincizeci și doi de pacienți au efectuat o vizită postoperatorie fie la departamentul de urgență, fie au fost reinternați în spital, dar, din nou, nu a existat nicio diferență între profilaxia cu un antibiotic cu spectru extins sau cu un spectru îngust", notează Dr. Albert B. Lowenfels, într-un opinie publicată în medscape.com.
Nu e o diferență considerabilă
„Apendicita este o urgență frecventă în chirurgia abdominală pediatrică, dar există informații limitate despre beneficiul comparativ al utilizării unui antibiotic cu spectru larg comparativ cu unul cu spectru îngust. Acest raport, care combină informații din două baze de date pediatrice separate, a concluzionat că acordarea unui antibiotic cu spectru extins nu a avut niciun avantaj față de un antibiotic cu spectru mai limitat”, notează profesorul care activează la Departamentul de chirurgie al New York Medical College.
„Este o problemă importantă, deoarece utilizarea pe scară largă a antibioticelor cu spectru extins poate conduce la rezistența bacteriană la nivel comunitar, precum și la un impact dăunător asupra microflorei intestinale a pacientului. O constatare surprinzătoare în acest raport este variația largă a spitalelor în modelele de utilizare a antibioticelor: unele spitale au utilizat în principal antibiotice cu spectru extins, în timp ce altele preferau să utilizeze antibiotice cu spectru îngust. În plus, aproximativ o treime dintre pacienții cu apendicită necomplicată au continuat să primească antibiotice în perioada postoperatorie, ceea ce nu este recomandat de ghidurile actuale”, arată Dr. Albert B. Lowenfels.
Ambele sunt eficiente
Ca o concluzia finală a punctului său de vede, profesorul notează că „în ceea ce privește utilizarea antibioticului la copiii cu apendicită necomplicată, cele cu spectru îngust par a fi la fel de eficiente ca și antibioticele cu spectru extins".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...