ANSVSA: Plouă cu amenzi la restaurantele și pizzeriile de pe Litoral. Amenzi de 260.000 de lei

Restaurant
Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au sancționat 26 de unități de alimentație publică cu amenzi contravenționale de 260.000 de lei în total, în cadrul acțiunilor de control realizate săptămâna trecută în stațiunile de pe litoral.

Conform ANSVSA, medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, organizat de ANSVSA la Constanța, au verificat gradul de conformare față de normele legislației în domeniu la 269 de unități de alimentație publică din cele șapte zone de interes turistic de pe litoralul românesc și, în urma controalelor, au fost constatate abateri la 26 de puncte comerciale ce au fost sancționate cu amenzi contravenționale totalizând 260.000 de lei.

„Controalele au vizat: 104 restaurante, șase pizzerii, trei cantine, 30 de unități fast-food, cinci braserii, 18 unități tip bufet și bistro, o unitate de catering, 26 de baruri, cinci cafe baruri și snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, patru cofetării-patiserii, o rulotă, o unitate de produse congelate, un depozit alimentar și o carmangerie".

Din ce stațiuni erau unitățile amendate

Unitățile de alimentație publică amendate sunt din din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia. Toate stăteau prost cu igiena și nu țineau alimentele în condițiile impuse de lege.

„La unitățile sancționate, în general au fost constatate condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comerț desfășurat în spații neautorizate, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării sau comercializarea neetichetată a produselor", se arată în comunicatul ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel