ANIDULAFUNGINUM - prospect

Foto: Pixabay
ANIDULAFUNGINUM - prospect. Acţiune: Antifungic din clasa echinocandine; inhibă glucan-sintetaza, cu inhibarea formării 1,3-beta-D-glucan, component principal al peretelui celular al fungilor.

ANIDULAFUNGINUM - prospect

Denuirea comercială: ECALTA

Prezentare: pulbere pentru soliție injectabilă

Indicații: Tratamentul candidozei invazive la pacienţi adulţi non-neutropenici.

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Hipersensibilitate la alte medicamente din clasa echinocandinelor.

Atenție!: Acest medicament conţine 24 vol % etanol (alcool), dăunător persoanelor care suferă de alcoolism. Acest fapt trebuie luat în considerare în cazul administrării la femei gravide sau care alăptează, copii şi la grupuri de pacienţi cu risc crescut, de exemplu cei cu boală hepatică sau epilepsie. Acest medicament nu trebuie administrat pacienţilor cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză.

Reacții adverse: Mai frecvente: eritem facial/senzaţie de căldură, prurit, eritem cutanat, urticarie, hipokaliemie, diaree, creşterea valorii serice a enzimelor hepatice, creşterea valorii sanguine a fosfatazei alcaline, creşterea bilirubinemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel