ANIDULAFUNGINUM - prospect
26 mai, 18:09

Foto: Pixabay
ANIDULAFUNGINUM - prospect. Acţiune: Antifungic din clasa echinocandine; inhibă glucan-sintetaza, cu inhibarea formării 1,3-beta-D-glucan, component principal al peretelui celular al fungilor.

ANIDULAFUNGINUM - prospect

Denuirea comercială: ECALTA

Prezentare: pulbere pentru soliție injectabilă

Indicații: Tratamentul candidozei invazive la pacienţi adulţi non-neutropenici.

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Hipersensibilitate la alte medicamente din clasa echinocandinelor.

Atenție!: Acest medicament conţine 24 vol % etanol (alcool), dăunător persoanelor care suferă de alcoolism. Acest fapt trebuie luat în considerare în cazul administrării la femei gravide sau care alăptează, copii şi la grupuri de pacienţi cu risc crescut, de exemplu cei cu boală hepatică sau epilepsie. Acest medicament nu trebuie administrat pacienţilor cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză.

Reacții adverse: Mai frecvente: eritem facial/senzaţie de căldură, prurit, eritem cutanat, urticarie, hipokaliemie, diaree, creşterea valorii serice a enzimelor hepatice, creşterea valorii sanguine a fosfatazei alcaline, creşterea bilirubinemiei.

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
4 remedii naturale pentru buzele crăpate și uscate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri