Angela Merkel se va vaccina mâine cu AstraZeneca
15 apr, 17:46

Angela Merkel lângă președintele Germaniei, tremurând vizibil. Foto: captură Time/Youtube
Cancelarul Germaniei Angela Merkel a anunțat că se va vaccina vineri, 16 aprilie, cu prima doză de vaccin împotriva COVID, cu serul produs de AstraZeneca.

Cancelarul german Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Cancelarului îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, afirmă Die Welt, fără a-şi preciza sursa. Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania.

Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin 'în curând'.

Germania traversează un al treilea val al pandemiei COVID-19, descris de Merkel drept 'poate cel mai dur' de până acum. La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, în cazuri rare. Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 65 de ani, a primit în ziua de 1 aprilie o primă doză din vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19, în conformitate cu recenta decizie a Germaniei de a rezerva acest ser pentru persoanele de peste 60 de ani, a informat la momentul respectiv biroul preşedintelui

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri