Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Veste proastă în această săptămână. Vaccinul Oxford, pentru care România și celelalte țări europene au semnat deja contracte, a fost oprit în faza a treia de testare.
Întrebat dacă această situație ne afectează în vreun fel, Andrei Baciu a explicat:
"Cred că este important să trecem în revistă care sunt pașii. Această echipă de cercetători de la Oxford, împreună cu o companie farmaceutică, întradevăr sunt cei mai avansați, fiind una dintre echipele de cercetători care au ajuns în faza 3, alături de alte cinci grupuri de cercetători. Într-adevăr, a fost semnalată o reacție adversă, care a dus la suspendarea activităților, la suspendarea demersurilor, însă trebuie menționat faptul că acest lucru nu este nemaiîntâlnit, ci este un lucru frecvent în cadrul studiilor clinice, cu atât mai mult cu cât vorbim aici de o chestiune inovativă.
Trebuie să avem răbdare să vedem dacă se elucidează cauza și dacă este o relație directă de cauzalitate, însă, trebuie să ținem cont de faptul că este normal să se întâmple așa pentru că siguranța este cea care primează", a declarat Andrei Baciu la DC Medical.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că Uniunea Europeană a contractat deja și cea de-a șasea companie care lucrează la un potențial vaccin COVID-19.
"Uniunea Europeană a finalizat un angajament şi cu cea de-a şasea companie pentru a avea un portofoliu cât mai divers pentru a-şi spori şansele de a avea un vaccin sigur şi eficient. Oricare dintre acestea ar fi primul la sfârşitul celei de-a treia faze. Asta ar fi o veste bună. Atât Comisia Europeană cât şi Agenția Naţională a Medicamentului nu vor face rabat de la acest element al siguranţei. Din comunicatele date de echipa de cercetători, nu pare a fi un semn de întârziere foarte mare. O altă veste este faptul că practic principalele nouă echipe de cercetători au semnat un angajament prin care îşi asumă faptul că nu vor lansa în spațiul public un vaccin înainte de a fi finalizată faza III, tocmai pentru a garanta acest principiu al siguranţei pentru că acest lucru este verificat şi parcurs în această fază", a explicat secretarul de stat.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...