Andrei Baciu: 10.000 de flacoane de anticorpi monoclonali vin luni în țară. Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab pentru pacienți cu COVID-19 grav sau mediu

Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Andrei Baciu, Secretar de stat în Monisterul Sănătății, a anunțat că cele 10.000 de doze de anticorpi monoclonali sosesc luni în țară, cu aproape două săptămâni mai devreme decât era prognozat. În plus, România primește în continuare donații de anticorpi monoclonali din străinătate. 

Ministerul Sănătății a repartizat astăzi, 29 octombrie 2021, un număr de 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcției de Sănătate Publică București i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.

Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19  și internați în ATI la data de 27.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și non-invazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infețtioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine"). 

Tot astăzi, Ministerul Sănătății va distribui și 3944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2 pentru asisgurarea asistenței medicale necesare.

„Cu privire la Favipiravir știu că a fost anunțată o donație (...) și cu acestă ocazie vreau să mulțumesc companiei producătoare (...) pentru această generoasă donaie de aproximativ 50.000 de cutii, care reprezintă aproximativ 2,4 milioane de tablete, care vor ajunge în spitale și în ambulatorii în perioada următoare.

Pentru anticorpii monoclonali, și aici avem noutăți în sensul în care tranșele de 10.000 de doze alocate României prin contractul pe care Comisia Europeană l-a făcut cu producătorul (...) tocmai că vorbeam săptămâna trecută de demersurile pe care le-am făcut pentru a putea primi aceste doze mai devreme, iată că aceste doze vor sosi în România cel mai probabil luni, pe 1 noiembrie. Deci, 10.000 de doze de anticorpi monoclonali în baza contractului încheiat de Ministerul Sănătății cu firma producătoare, acestea fiind suplimentar față de cele 5.200 de flacoane deja sosite din Italia și cele 1.500 și cu alte 4.800 sosite din Serbia. Sperăm ca săptămâna viitoare să se finalizeze și donația din partea Germaniei”, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, într-o conferință la Ciolpani. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel