Andreea Raicu, cele mai BUNE 5 trucuri pentru o alimentație echilibrată

FOTO Facebook
Pentru a avea energia să facem toate lucrurile care ne aduc fericire, trebuie să fim sănătoși, să ne putem mișca în voie, să nu ne luptăm zi de zi cu disconfortul pe care ni-l aduce o alimentație nepotrivită, este de părere Andreea Raicu. 

"O dietă echilibrată și sănătoasă, care îi oferă corpului tău toți nutrienții de care are nevoie, este cheia unei vieți lungi și fericite, în care ne bucurăm de momentele distractive alături de cei dragi.", scrie Andreea Raicu pe blogul ei. 

Cele mai BUNE trucuri pentru o alimentație echilibrată

 

"1. Observă care alimente îți fac bine și care îți fac rău

Atunci când am făcut pasul decisiv spre o alimentație sănătoasă, primul meu instinct a fost să elimin acele alimente care mă făceau să mă simt obosită și îmi dădeau o stare generală proastă. Pentru mine, acestea au fost produsele lactate și glutenul. De aceea, am înlocuit laptele clasic cu cel de origine vegetală, care este mult mai light și care nu-mi afectează digestia și starea de bine.

2. Vezi dacă anumite produse te pot ajuta să reduci consumul de carne

Noi românii mâncăm mai multă carne decât organismul nostru poate procesa. Pentru mine, carnea este unul dintre acele alimente care îmi încetinește digestia, mă face să mă simt obosită și uneori îmi provoacă disconfort abdominal. Am avut ani de zile în care nu am consumat deloc carne și m-am simțit bine. De ceva timp am reînceput să o introduc în alimentație, însă o consum în cantități mici și destul de rar.

3. Consumă alimente cu rol antiinflamator

Alimentele care scad inflamația sunt foarte importante pentru mine. Inflamația din corp stă la baza tuturor afecțiunilor de care suferim, ne face mai anxioși, ne provoacă un disconfort fizic și mental, balonare, indigestie, acnee etc. Pentru a reduce inflamația, consum grăsimi sănătoase (ulei de măsline extravirgin, somon, nuci și semințe) și golden milk, o băutură caldă pe care o obțin adăugând o linguriță de turmeric în laptele meu de soia.

4. Bea mai multă apă

Știu că e un sfat plictisitor, te asigur că nici mie nu îmi plăcea să beau apă. Însă, cum spuneam, cheia e să fii disciplinată, să faci lucruri care știi că te ajută pe termen lung să fii sănătoasă și energică. Hidratarea este esențială pentru funcționarea optimă a organelor noastre, pentru reducerea inflamației, a balonării – nu uita că pune în mișcare digestia și ajută metabolismul să funcționeze corect. Nu trebuie să bei trei litri de apă, ci doar să te asiguri că te hidratezi constant, pe parcursul întregii zile. Cu timpul, acest obicei îți va intra în reflex, mai ales după ce vei vedea beneficiile pe pielea ta.

5. Consumă cât mai multe alimente proaspete

Dacă digeri bine fructele și legumele proaspete, îți recomand să le consmi în cantități mari. Acestea sunt pline de apă, vitamine și antioxidanți care ne ajută să prevenim îmbătrânirea prematură și bolile cronice. Mie îmi fac foarte bine, așa că mă bucur în fiecare zi de smoothie-uri din legume și fructe și de salate fresh.", ne sfătuiește Andreea Raicu. 

Citește și Boala GRAVĂ de care suferă jurnalista Valentina Pufulescu, de 7 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel