Anchetă finalizată. Sancțiuni pentru imaginile cu pacienții în ipostaze intime, la Spitalul din Gorj

Sancțiuni pentru imaginile umilitoare cu pacienții de la Psihiatrie
Destituiri din funcții și sancțiuni financiare, acestea sunt efectele anchetei la spitalul din Gorj. În urmă cu o lună au apărut imagini cu trei pacienți ai secției de Psihiatrie, pe jumătate dezbrăcați, surprinși în ipostaze intime, fiind despărțiți de un grilaj.

Ancheta în cazul spitalului din Gorj a fost finalizată. Un asistent și un registrator medical de la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au fost sancţionaţi după ce în spațiul public au apărut imagini cu trei pacienți, pe jumătate dezbrăcați, în ipostaze intime. Cei doi angajați a spitlului au primit o diminuare cu 10% a salariului de bază, pe o perioadă de trei luni, scrie agerpres.ro.

„Au fost finalizate lucrările comisiei de cercetare disciplinară de către Comisia de cercetare disciplinară prealabilă, numită de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu prin dispoziţia nr. 107/08.02.2019.

Managerul unităţii a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară şi a dispus emiterea dispoziţiilor de sancţionare disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de trei luni, a doamnei registrator medical Diana Ana Maria Puşcaşu şi a domnului asistent medical principal Marius Constantin Drumen”, citează un comunicat de presă postat pe site-ul SJU Târgu-Jiu.

De asemenea, șefa secției de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu a fost schimbată din funcție, precum și asistenta șefă. „Noi ştiam de acest film, că o să apară public. Să ştiţi că noi ştiam de acest film, nu o să vă povestesc de el, dar noi, Comitetul Director, ne-am dus în cadrul acestei secţii, am adunat toată secţia, în funcţie cu şefa secţiei şi cu asistentul şef şi întreg personalul şi le-am pus în vedere că nu este normal ca în timpul programului de lucru să accepte sau să se facă că nu văd aceste lucruri.

Totodată, împreună cu directorul tehnic am luat măsura să mai punem încă un grilaj, să intervenim administrativ pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple şi, totodată, am luat măsura destituirii şefului de secţie având în vedere mai multe aspecte pe care le avem sesizate”, a spus Gigel Capotă, managerul unității medicale, citat de aceeași sursă.

În imaginile apărute în spațiul public trei pacienți, pe jumătate dezbrăcați, au fost surprinși în ipostaze intime, fiind despărțiți de un grilaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel