Anchetă a DSP Iași după ce un copil a murit la Spitalul Municipal Pașcani

Ambulanță
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au demarat o anchetă după ce în mass media locală a apărut informația potrivit căruia un copil în vârstă de 7 ani ar fi murit la Spitalul Municipal Pașcani, după ce inițial a fost diagnosticat cu varicelă.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, Liviu Stafie, a afirmat că a trimis o echipă de epidemiologi și una de inspectori pentru a vedea situația de fapt.

„Echipa de epidemiologi a fost trimisă la liceu pentru a vedea măsurile de profilaxie care s-au luat cu privire la cazul de varicelă, precum și la Spitalul Pașcani pentru a vedea serviciile care au fost furnizate copilului", a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iași.

El a spus că se așteaptă analizele de laborator pentru a afla cauzele decesului, trupul neînsuflețit al copilului fiind dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

I s-a făcut rău la trei zile după ce a primit tratament pentru varicelă

Măsurile au fost luate după ce în mass media locală a fost publicată informația potrivit căreia un băiat de 7 ani din orașul Pașcani a murit în spital după ce i s-a făcut rău la trei zile după ce i s-a administrat tratament pentru varicelă. Familia recunoaște că băiatul a fost transportat la spital în stare gravă, dar spune că a fost dus cu întârziere de cei de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Tatăl copilului, Adrian Popoaia, a spus că la începutul săptămânii trecute medicul de familie l-a diagnosticat pe fiul său cu varicelă, iar după trei zile de tratament, miercuri, a început să se simtă rău. Pentru că starea sănătății copilului s-a înrăutățit brusc, a chemat ambulanța, care a venit cu întârziere.

Potrivit tatălui, copilul a fost dus în Secția de Pediatrie, fără a fi tratat în compartimentul de primiri urgențe.

Serviciul Județean de Ambulanță Iași a demarat o anchetă, ulterior precizând că "apelul a fost primit la ora 14,11, echipajul a plecat la ora 14,13 și a ajuns la locul solicitării la ora 14,16", notează Agerpres.

„Echipajul medical a aplicat pacientului măsurile medicale specifice de urgență până la predarea acestuia la secția de pediatrie a Spitalului Municipal Pașcani", se precizează într-o informare a Serviciului Județean de Ambulanță Iași.

Conform documentului, ulterior SAJ a fost solicitat de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Pașcani pentru transferul copilului la Iași.

Transferat la Iași, după ce a fost resuscitat

„La ora 16.11, medicul pediatru de gardă de la Spitalul Municipal Pașcani solicită echipaj medical de urgență cu medic pentru copilul în cauză spre a fi transportat la Spitalul Sfânta Maria, cu diagnosticul de stop cardio-respirator resuscitat. S-a dirijat (prin stația radio) echipajul medical de urgență cu medic al substației Pașcani la ora 16,12. Menționăm că echipajul respectiv se deplasa spre sediu după efectuarea unui transfer la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și se afla la momentul apelului în localitatea Sârca. Echipajul medical de urgență cu medic de la substația Târgu Frumos se afla, de asemenea, în misiune. La ora 16,25 s-a revenit cu apel telefonic din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Pașcani, anunțându-se anularea solicitării", se menționează în informarea SAJ Iași.

Reprezentanții Spitalului Municipal Pașcani nu au putut fi contactați, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel