Analizarea mersului ajută la evaluarea calităţii somnului

Monitorizarea modului în care oamenii merg poate contribui la evaluarea calităţii somnului lor cu ajutorul algoritmilor specifici învăţării automate, conform concluziei unei echipe de cercetători din China, publicată în jurnalul PLOS ONE, citată de agenţia Xinhua duminică.

Omul petrece aproape o treime din viaţă dormind. Pentru îmbunătăţirea calităţii somnului, o persoană trebuie să cunoască cu exactitate calitatea somnului său, notează Agerpres. 

Mersul oamenilor relevă informaţii specifice despre propria persoană, precum starea de sănătate psihică şi fizică.

În urma unor studii efectuate anterior, s-a confirmat că modul în care oamenii merg, precum ritmul de deplasare, poate indica durata şi calitatea somnului lor.

Comparată cu metodele de monitorizare actuale, CUM cum sunt brăţările inteligente, polisomnografia şi chestionarele, analizarea mersului este precisă, neinvazivă, necostisitoare şi uşor de utilizat.

Cu ajutorul Kinect, un set de senzori de mişcare, echipa de cercetători de la Institutul de Psihologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China a colectat date privind calitatea somnului şi mersul de la 56 de participanţi şi a analizat conexiunea dintre cele două elemente. Concluzia trasă de oamenii de ştiinţă a fost că mersul poate dezvălui foarte bine calitatea somnului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel