AMINOPHYLLINUM - prospect

Foto: Pixabay
AMINOPHYLLINUM - prospect. Acţiune: Antiastmatic; complex al teofilinei cu etilendiamina, inhibă fosfodiesteraza, cu creşterea concentraţiei intracelulare de AMPc, astfel reducând bronhospasmul şi stimulând respiraţia.

AMINOPHYLLINUM - prospect

Denumirea comercială: AMINOFILINĂ, MIOFILIN,

Prezentare: comprimate, capsule, soluție injectabilă,

Indicații: Criza de astm bronşic, astm bronşic cronic şi bronşite obstructive reversibile, bronhoconstricţie de efort.

Contraindicații: Epilepsie. Administrarea injectbilă este contraindicată în infarctul miocardic acut (IMA).

Atenție!: Precauţie, dozele vor fi scăzute, la pacienţii cu insuficență hepatică (IH) şi la pacienţii cu insuficiență cardiacă (IC) acută. Eliminarea este redusă în cazul asocierii medicamentului cu antibiotice macrolidice. Injecțiile intravenoase prea rapide pot fi fatale la pacienţii cu infarct miocardic (IM) recent. Precauţie la pacienţii hipersensibili la teofilină. Nu este recomandată pe timpul sarcinii. Nu va fi adm. împreună cu alte preparate xantinice (cafea, ceai). În tratamentul IC congestive trebuie avut în vedere că stimulează centrul respirator şi de aceea trebuie asociată cu morfina.

Reacții adverse: Efecte cardiovasculare: scăderea presiunii arteriale şi dureri precordiale. Durere trecătoare la locul injectării intramusculare. Administrarea orală: tulburări gastro-intestinale, stimuIarea SNC (cefalee, anxietate).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel