Amestecă gaz lampant, cu ulei de ricin și suc de lămâie. Vei fi surprinsă

Amestecă gaz lampant, cu ulei de ricin și suc de lămâie. Foto: Freepick @maksymiv_yura
De ce să amesteci gaz lampant cu ulei de ricin și suc de lămâie. Efectul te va surprinde.

Un adevărat elixir pentru frumusețe, care poate concura oricând cu alte produse folosite în domeniul frumuseții, este gazul lampant, de aceea, dacă amesteci gaz lampant cu ulei de ricin și suc de lămâie și-l aplici pe păr, vei avea cea mai puternică mască.

Ca leac, gazul lampant a fost folosit pentru prima data de Samuel Hahnemann (1755-1843), numit și părintele homeopatiei, în tratarea cancerului de piele.

Ulterior, gazul a fost utilizat alături de uleiurile volatile, o combinație care ajuta la diverse tratamente naturiste de înfrumusețare. 

Tot mai multe persoane se plâng de căderea părului, asă că ne-am gândit să vă prezentăm un remediu extrem de eficient cu care puteți soluționa problema. Acest remediu are efect întăritor și regenerator pentru păr. Tratamentul trebuie efectuat o dată pe săptămână, dar rezultatele se vor observa de la prima utilizare.

Masca de somn, ajutor pentru o noapte odihnitoare. Cu ce o poți înlocui

 

Amestecă gaz lampant cu ulei de ricin și suc de lămâie:  Se iau, în proporții egale, gaz lampant, ulei de ricin, zeamă de lămâie și votca (pentru parul foarte gras). Toate ingredientele se vor măsura cu sticluța rezultată de la uleiul de ricin. Toate ingredientele se pun într-un borcan și se lasă la macerat timp de 1 săptămână, agitându-le  zilnic.

La final, o dischetă de vată se înmoaie în soluția obținută și se tamponează scalpul. Părul se înfășoară într-un prosop se se lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi se spala părul cu șampon și se clătește. Bineînțeles, singura neplăcere va fi cea a mirosului de gaz, dar acesta dispare după o zi.

Tratamente pentru păr cu drojdie de bere

Tratamentele pe bază de drojdie fac minuni pentru păr.  Drojdia contribuie la producerea de melanină în firele de păr, prevenind apariția firelor albe și întărește firele de păr, îmbunătățind circulația în zona scalpului.

Pungile de sub ochi, cauze. Trucuri pentru a scăpa de aspectul inestetic și obosit al feței

Amestecă cantități egale de drojdie de bere și miere de albine într-un castron cu apă călduță (circa o jumătate de ceașcă). Adaugă un avocado copt pasat. Aplică pasta obținută pe părul umed și lăs-o să acționeze circa 20 de minute, apoi clătește bine cu apă caldă și folosește șamponul obișnuit.

Mască pentru păr sănătos și strălucitor.  Pune două linguri de drojdie de bere uscată în 50 ml de lapte și lasă amestecul pentru 30 de minute, într-un loc cald. După 30 minute adaugă 125 grame de iaurt, un gălbenuș de ou și 3 linguri de miere și amestecă bine.

Aplică compoziția pe părul uscat și acoperă-l cu o folie, pentru a te asigura că se păstrează temperatura optima necesară drojdiei pentru a acționa. Folosește această mască o dată pe săptămână, iar părul va deveni strălucitor și sănătos.

Testul care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară: pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă

 

Testul care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară poate fi făcut chiar acasă în câteva clipe. Poți afla în câteva minute care este starea părului tău, cu testul care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară.

Un păr cu probleme este lipsit de strălucire, se electrizează foarte ușor și nu poate fi coafat. Dacă nu ești sigură că părul tău este sănătos, fă  testul care îți spune care este starea podoabei capilare. Umple cu apă un pahar și pune în el o șuviță. Așteaptă 5 secunde și uite-te în pahar. Dacă șuvița plutește la suprafața apei, înseamnă că părul tău este sănătos, scrie Alarabiya.

Dacă șuvița se scufundă în pahar, părul tău este afectat de vopsirea frecventă, de plăcile electrice pentru coafat, ori de produsele pe care le folosești.

În acest caz, părul trebuie să fie hrănit cu ingrediente potrivite și să fie clătit cu apă rece, amestecată cu puțin oțet alb, care face părul mai strălucitor. Fă și tu testul care îți spune cât de sănătos este părul tău.

Una dintre cele mai importante produse naturale pentru hrănirea părului este zațul de cafea. Utilizarea zațului de cafea pentru îngrijire părului este ușoară și simplă. Este suficient să adaugi două linguri din zaț de cafea în șamponul pe care îl folosești, cu condiția ca părul să fie clătit bine după aplicare. Nu uita să scuturi bine sticla de șampon sau balsam înainte de utilizare, pentru ca  zațul de cafea să nu rămână pe fund.  

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Exfoliant pentru scalp. Cofeina din zațul de cafea are proprietăți de purificare a scalpului și joacă rolul unui exfoliant, care ajută la reînnoirea celulelor și protejează împotriva mătreții. De asemenea, zațul de cafea contribuie la menținerea curată a scalpului și a părului pentru o perioadă mai lungă.

Adăugarea zațului de cafea în balsam îmbunătățește culoarea părului negru și castaniu. Acest ingredient revigorează culoarea naturală a părului, sporește culoarea părului vopsit, iar rezultatele apar după câteva săptămâni de utilizare.

Părul, afectat în timpul somnului. Ce să nu faci niciodată înainte de a dormi

Elimină de mirosuri din păr. Structura poroasă a părului absoarbe mirosurile puternice, iar aceasta devine o problemă atunci când aceste mirosuri sunt neplăcute. Zațul de cafea are capacitatea de a rezolva această problemă atunci când este adăugat în șampon, fiind capabil să îndepărteze orice miros neplăcut, care se lipește de păr.

Ajută la accelerarea creșterii părului. Cofeina ajută la revitalizarea țesuturilor scalpului și accelerează creșterea părului. Se recomandă să masezi scalpul cu zaț de cafea. Pentru a obține rezultate, ai nevoie de răbdare și perseverență, folosind șampon în care vei adăuga zaț de cafea. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel