Ameliorarea durerii: când ajută răcirea, când ajută încălzirea

Durere după un antrenament greu? Nu trebuie să vă grăbiți să luați medicamente de calmare a durerii atunci când gheața sau căldura pot ajuta. Dar când ar trebui să răcești și când trebuie să încălzești?

Gheața este terapia care se poate folosi cu succes atunci când se întâmplă prima dată o accidentare. Poate să oprească umflarea unei glezne, entorsa de exemplu, și să amortizeze durerea. Abordarea tradițională este de 20 de minute. Puteți folosi gheața până la 20 de minute la două sau trei ore, notează Medicinenet.

Opțiunile terapiei cu gheață includ pungile de plastic cu gheață zdrobită, pachetele de gheață reutilizabile sau chiar o pungă de mazăre care poate fi reînghețată pentru a fi folosită din nou - etichetați-o astfel încât nimeni să nu le mănânce. Orice ai folosi, așezați întotdeauna un prosop sub gheață și piele pentru a preveni deteriorarea pielii.

Odată ce umflarea unei vătămări a dispărut, puteți trece la căldură. Căldura ameliorează disconfortul și favorizează vindecarea. Cu o afecțiune cronică precum artrita, aceasta poate calma articulațiile dureroase și poate reduce durerea. Puteți urmări același tip de program de la terapia cu gheață.

La fel cum nu vrei să-ți înghețe pielea de la gheață, nu vrei nici să o arzi cu căldură. Vrei să încălzești, dar nu vrei să se simtă fierbinte. O altă alegere este un pachet de căldură reutilizabil pe care îl încălziți în cuptorul cu microunde. Puteți găsi versiuni care au formă pentru partea corpului care necesită tratament. Chiar și un duș sau o baie caldă pot ajuta. Apa trebuie să fie la o temperatură cuprinsă între 90 și 100 de grade.

Deși acestea sunt considerate remedii sigure la domiciliu, adresați-vă mai întâi medicului dumneavoastră dacă accidentarea ar putea fi gravă - de exemplu, observați umflăturile și durerile - sau dacă aveți afecțiuni cronice de sănătate, inclusiv orice care vă împiedică de la senzația de fierbinte și rece, precum neuropatia, adesea de la diabet.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel