Ambulatoriul Spitalului Militar Focșani, mutat temporar într-un complex modular

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, Vrancea
Cabinetele din ambulatoriul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, Vrancea, vor funcționa, temporar, într-un complex modular instalat în curtea unității medicale, după ce spitalul a intrat într-un amplu proces de consolidare, reabilitare și modernizare în cadrul unui proiect care va costa de circa 10 milioane de euro.

„Am pus la dispoziția constructorului un sector al clădirii spitalului, unde au început lucrările efective. Activitatea medicală se desfășoară cu o ușoară dificultate, întrucât suprafața inițială a spitalului s-a redus la jumătate. Pentru descongestionarea activității medicale, am achiziționat un complex modular în care intenționam să instalăm cabinete pentru vizite medicale în ambulatoriu. Până în prezent am achiziționat 16 containere, care vor fi amenajate sub forma unui complex modulat P+1, iar până la finele anului vor fi livrate alte cinci containere, care se vor alătura acestui complex", a declarat colonelul Sorin Ivan, directorul general al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu" din Focșani, Vrancea.

Reabilitare și extindere

Mutarea ambulatoriului medical în complexul modular va permite eliberarea spațiului pentru continuarea lucrărilor de reabilitare în pavilionul central.

Spitalul Militar Focșani, Vrancea, va derula, în următorii patru ani, cu sprijinul Ministrului Apărării Naționale, un proiect de consolidare și reabilitare a unității medicale, în valoare de 47.469.909,54 lei. Proiectul prevede reabilitarea blocului alimentar și a spălătoriei, reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare, de apă, termice și electrice, asigurarea unei surse de apă independente, printr-un puț forat și un rezervor de 200 mc, refacerea trotuarelor, aleilor și a asfaltului rețelei carosabile din incinta spitalului, precum și construcția unui ascensor extern, notează Agerpres.

Spitalul Militar Focșani a fost dat în funcțiune în actuala locație în anul 1982 iar aceasta este cea mai complexă investiție de reabilitare a clădirii. În ultimii ani, unitatea medicală, care asigura în principal servicii personalului militar, și-a deschis porțile și pentru civili, astfel că numărul de pacienți a crescut de la an la an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel