Ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure, modernizat din fonduri nerambursabile

Aparatură medicală
Ambulatoriul spitalului din Sângeorgiu de Pădure va fi modernizat cu peste 7 milioane de lei, din care 6,9 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure va fi modernizat şi extins printr-un proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat azi, la Alba Iulia, de către primarul Attila Zoltan Csibi şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

Sângeorgiu de Pădure este un oraș cu peste 5.000 de locuitori din judeţul Mureş, 

Potrivit unui comunicat de presă, prin proiectul "Modernizarea şi extinderea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş", în valoare totală de peste 7 milioane lei, se vor investi fonduri europene în vederea creşterea calităţii serviciilor medicale şi pentru îmbunătăţirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară. Dinsuma totală de peste 7 milioane de lei, circa 6,9 milioane de lei, adică peste 1,48 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul urmăreşte modernizarea şi dotarea corpului de clădire ambulatoriu, creşterea calităţii serviciilor oferite în cadrul secţiilor ambulatoriului, dar şi creşterea gradului de accesibilitate în spaţiile aferente zonei respective. Proiectul prevede lucrări de intervenţii la structura existentă şi refacerea acoperişului. Prin modernizare se vor reorganiza spaţiile existente la parterul clădirii, prin lucrări de recompartimentare, în vederea asigurării unor circuite funcţionale optime, cu respectarea normelor actuale. Dotările prevăzute se referă la patru cabinete de specialitate - Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Obstetrică-ginecologie. Este vorba de achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii medicale, notează agerpres.ro.

În zona adiacentă oraşului Sângeorgiu de Pădure sunt peste 30.000 de persoane, marea majoritate de vârsta a treia, care nu dispun de resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane. Mulţi cetăţeni erau nevoiţi să se deplaseze la Târgu Mureş, chiar şi pentru cele mai banale servicii medicale.

"Trebuie să oferim locuitorilor o unitate medicală modernă, reabilitată. Această modernizare va ridica la standarde europene spaţiile ambulatoriului şi vor rezulta posibilităţi crescute de igienizare şi sterilizare în activitatea sanitară. (...) În toamna anului 2022, locuitorii din Sângeorgiu şi cele şapte comune limitrofe oraşului vor beneficia de condiţii decente, europene, pentru efectuarea actului medical", a declarat, potrivit comunicatului, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure.

Data limită pentru finalizarea proiectului este 30 septembrie 2022.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel