Ambulanțe noi la ISU Olt. Cât de vechi erau cele înlocuite

Autospecială SMURD
Ambulanțe noi vor fi folosite de joi, 12 decembrie, la ISU Olt. Vor înlocui cinci autospeciale vechi de circa 10 ani.

Ambulanțe noi. Un număr de cinci ambulanţe noi de tip B, pentru SMURD, vor fi folosite începând de joi la subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, aceste autosanitare înlocuindu-le pe cele vechi de aproximativ 10 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu. El a precizat că anul acesta, în primăvară, ISU Olt a mai primit încă trei ambulanţe SMURD noi, tot pentru înlocuirea autosanitarelor vechi, astfel că din 10 autosanitare SMURD opt sunt din anul 2019.

Autosanitarele noi care vor fi puse în funcţiune începând de joi au fost distribuite subunităţile ISU din Slatina, Balş, Stoeneşti, Vişina şi Osica de Sus. Cele primite în primăvară au fost distribuite la Slatina, Caracal şi Scorniceşti, acestea fiind substaţii care funcţionează cu câte două ambulanţe SMURD.

"Noile ambulanţe au fost achiziţionate de către IGSU, cu fonduri europene, în cadrul proiectului 'POR 2014-2020 - Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale'. În primăvara acestui an, prin acelaşi proiect cu finanţare europeană, au intrat în dotare ISU Olt alte trei ambulanţe SMURD. Prin achiziţia acestor autospeciale a fost înnoit parcul auto aparţinând SMURD Olt, majoritatea ambulanţelor înlocuite având o vechime de peste zece ani. În dotarea ISU Olt se află zece ambulanţe SMURD, câte două în cadrul subunităţilor din Slatina, Caracal şi Scorniceşti şi câte una în cadrul subunităţilor din Balş, Stoeneşti, Vişina şi Osica de Sus", a menţionat Băsăşteanu, potrivit Agerpres.

Anul acesta, echipajele SMURD din judeţul Olt au avut 5.740 de intervenţii şi au asistat medical peste 6.000 de persoane, copii şi adulţi. Ambulanţele SMURD de tip B sunt destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor şi sunt dotate cu un defibrilator semiautomat şi alte echipamente şi materiale necesare resuscitării şi acordării asistenţei medicale de urgenţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel