Alzheimer. Modificările genetice care prezic boala

Creier
Oamenii de știință au identificat o serie de modificări în expresia genelor care par să prezică apariția bolii Alzheimer.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania a descoperit că aceste modificări epigenetice, care sunt schimbări în care sunt exprimate genele ADN-ului nostru și în ce măsură, par să conducă dezvoltarea Alzheimerului cu debut tardiv, potrivit unei cercetări publicate luni în jurnalul medical Nature Genetics. Oamenii de știință sugerează că descoperirea ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente pentru boala neurodegenerativă, care ar putea opri schimbările din primul rând.


„În ultimii cinci ani s-au înregistrat mari eforturi pentru a dezvolta terapii pentru tratarea bolii Alzheimer, dar, din păcate, nu au reușit clinic să trateze oamenii care suferă de această oribilă boală”, a declarat Shelley Berger, directorul Institutului de Epigenetică UPenn, într-un comunicat de presă. . „Încercăm o abordare complet diferită pentru a dezvălui schimbările critice ale celulelor creierului, iar descoperirile noastre arată că modificările epigenetice conduc la boli”.

Modificările epigenetice pot proveni din factori de mediu. De exemplu, supraviețuitorii foametei irlandezeau prezentat modificarea expresiei genelor și chiar au transmis-o copiilor lor.

Aceste schimbări pot fi tratate cu medicamente, ceea ce dă echipei de cercetători speranța că dezlegarea acestei cauze aparente a Alzheimer-ului ar putea duce la o modalitate de a preveni efectiv dezvoltarea acesteia.

„Următorul pas este identificarea mecanismelor care stau la baza căilor de protecție și degradare”, a spus autorul principal și epigeneticianul  Raffaella Nativio în comunicat, „care va duce la o abordare mai direcționată pentru terapia bolii Alzheimer”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel