Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

Alternativele naturale pentru vopsirea părului te scapă de zeci de probleme. Foto: Freepick @user20119892
Alternativele naturale ale diferitelor produse cosmetice sunt apreciate de tot mai multe doamne și domnișoare.

Pentru a evita anumite complicații pe care le-ar putea provoca vopselele chimice de păr,  coafezele și hairstyliștii au decis să apeleze la vopselele vegetale. Într-adevăr, acestea sunt mai sănătoase și mai puțin periculoase pentru sănătate și oferă același rezultat.

Mai puțin poluanți și mai puțin agresivi, acești coloranți vegetali, disponibili sub forma de pudre, sunt din ce în ce mai comercializați. După cum sugerează și numele, acești coloranți naturali sunt făcuți doar din produse vegetale, fie că este vorba despre rădăcini, frunze, plante sau chiar condimente.

Transformă-te într-o regină în 20 de minute. Iată ce trebuie să faci

Cu toate acestea, aceste  vopsele trebuie amestecate cu apă pentru a obține o pastă care să fie aplicată pe păr, ceea ce necesită un timp destul de substanțial.

Mai multe ingrediente din cămară îți pot fi de mare folos pentru a-ți vopsi părul în mod natural.

Cafeaua ajută la colorare și oferă părului o nuanță puțin mai închisă. Pentru aceasta, prepară 250 ml de cafea tare. Într-un bol, pune două linguri de zaț de cafea, 200 ml de balsam, apoi adaugă și cafeaua lichidă. Acoperă rădăcinile, apoi toată lungimea firelor de păr cu acest amestec. Lasă-l să acționeze o oră sau mai mult, apoi clătește părul.

Care sunt beneficiile rozmarinului asupra părului?

Rozmarinul este o plantă aromatică, care este folosită nu doar la prepararea mâncărurilor, ci este apreciată și pentru îngrijirea părului. Într-adevăr, rozmarinul îmbunătățește circulația sângelui în scalp.

Prin urmare, părul nu va mai cădea, dar va fi stimulat să crească. Rozmarinul favorizează și pigmentarea părului. Folosit pentru îngrijirea părului, rozmarinul camuflează părul alb. Mai mult, rozmarinul este folosit în vopselele de păr, făcute în casă.

Impactul stresului asupra calității vieții: 5 pași pentru a-l folosi în avantajul tău

Datorită proprietăților sale antifungice și purificatoare, rozmarinul reglează producția de sebum, curăță scalpul și limitează apariția mătreții. Pentru a profita de virtuțile sale asupra părului, îl poți folosi sub formă de plantă sau ulei esențial.

Cum să camuflezi părul alb cu rozmarin?

Masca cu rozmarin și ou. Vei avea nevoie:

- 8 crenguțe de rozmarin proaspăt,

- 1 ou,

- 3 căni de apă,

- 1 linguriță de scorțișoară.

Mai întâi, fierbe 5 crenguțe de rozmarin într-o cratiță cu apă. Se lasă la infuzat câteva minute. Infuzia răcită se pune într-un recipient de sticlă. Bate ouă și adaugă scorțișoara și restul crenguțelor de rozmarin.

De ce să îți clătești părul cu ceai de urzici. Beneficiile pe care le are asupra podoabei capilare

Amestecă bine pentru a încorpora toate ingredientele. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze 30 de minute.

Pieptănă-ți părul pentru a-l descurca și clătește-l cu infuzia de rozmarin pe care ai pregătit-o anterior. Lasă-o să acționeze o oră sau două înainte de a-ți spăla părul ca de obicei. Repetă această operațiune de trei ori pe săptămână.

Cât de des ar trebui să te vopsești. Trucul care te salvează dacă ai fire albe sau vrei să-ți schimbi culoarea părului

Scorțișoara va da părului reflexe aurii și luminoase. Proteinele și grăsimile din ou îți vor hrăni părul și îl vor repara. Prin urmare, părul tău va fi mătăsos și strălucitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel