Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre închiderea Bucureștiului

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat, marți, 23 martie, că nu ar fi vorba de carantinarea Bucureștiului, ci de măsuri mai aspre. 

"Avem în plan telemunca, pentru angajații noștri, spre exemplu, însă pentru restul angajaților, există deja acest sistem. Există deja norme de decalare a programului de muncă și telemuncă. E clar că incidența crește, trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare față de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, deja le știți că sunt probelmatice, și căutăm inclusiv baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte normele de sănătate.", a precizat Alin Stoica.  

În ceea ce privește închiderea mall-urilor în weekend, prefectul Capitalei spune că: "Nu am eu recomandare. După cum am spus, aștept recomandările tuturor membrilor pe specialitățile respective. Ca reprezentant al Guvernului, am datoria de a impune acele măsuri pe care instituțiile abilitate le consideră necesare. Și asta fac acum".

Se închid școlile?

"Conform ordinului comun așa cum arată acum, la peste 6 la mie, ar trebui să treacă în online.", a precizat prefectul Capitalei.  

Alin Stoica spune că interdicția circulației între 18:00 și 05:00 în București nu va fi aplicată. 

Întrebat despre baza legală a propunerii de extindere a interdicției pe timp de noapte, Stoica a răspuns: "Ar trebui să existe o Hotărâre de Guvern".

"Măsurile care să protejeze mai bine populaţia ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. Circulă deja public tot felul de variante, dar nu aş vrea să le reiau eu. Se discută, sunt propuneri diverse. Sunt analizate şi eu sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri  vor fi şi aplicate iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată.", a mai spus prefectul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel