Alimentele care topesc grăsimea de pe burtă. Tot ce trebuie să faci este să le consumi dimineața

Alimentele care topesc grăsimea de pe burtă - Foto: Freepick
Cum să arzi grăsimea de pe burtă. Iată cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate.

Combinarea unei bune rutine de antrenament cu o dietă sănătoasă este cea mai rapidă modalitate de a pierde grăsimea de pe burtă.

Cele 26 de alimente enumerate mai jos ard rapid grăsimea de pe burtă și trebuie consumate împreună cu alte alimente sănătoase într-un deficit caloric bine echilibrat.

1. Zmeură

Zmeura este plină de fibre, vitamine și substanțe nutritive, cum ar fi vitamina K, mangan și vitamina C. Vitamina C este excelentă pentru imunitate, în timp ce fibrele, atunci când sunt consumate, te ajută să te menții sătulă mai mult timp, asigurându-te că mănânci mai puține calorii în timpul zilei. Pe de altă parte, manganul ți-ar putea stimula metabolismul, ceea ce ajută la arderea grăsimii de pe burtă.

2.  Ciuperci

Unul dintre principalele motive pentru care ciupercile se află pe această listă este că sunt ingrediente cu puține calorii pentru alte alimente cu multe calorii. Un alt motiv este că ciupercile sunt o sursă naturală de vitamina D pe bază de plante.

Potrivit Medical News Today, o deficiență de vitamina D a fost legată de creșterea grăsimii de pe burtă și de o talie mai mare. Studiul a arătat că, la femei, atât grăsimea totală, cât și cea abdominală au fost asociate cu niveluri mai scăzute de vitamina D, dar că grăsimea abdominală a avut cel mai mare impact.  Cu toate acestea, nivelurile mai scăzute de vitamina D la bărbați au fost legate în mod semnificativ de grăsimea din ficat și abdomen.

De asemenea, sunt încărcate cu alte vitamine și minerale, cum ar fi cuprul, vitamina B3, vitamina B5, potasiu, fosfor și fier, care sunt toate bune pentru sănătatea dumneavoastră generală. Deoarece ciupercile au o textură atât de cărnoasă, pot fi folosite în orice, de la salate la paste și chiar la burgeri vegani.

3. Nuci

Unii oameni s-ar putea să se ferească de nuci deoarece acestea sunt bogate în calorii și grăsimi. Cu toate acestea, dacă vă numărați caloriile, puteți încorpora câteva nuci în dietă fără a depăși aportul caloric zilnic recomandat.

Nucile sunt alimente excelente pentru pierderea în greutate care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă datorită conținutului ridicat de proteine și fibre. 

4. Avocado

Un studiu din 2014 a arătat că dacă mănânci doar o jumătate de avocado la prânz îți reduce dorința de a mânca sau de a lua o gustare mai târziu, ceea ce înseamnă că acționează ca un potențial inhibitor al apetitului. S-a demonstrat, de asemenea, că grăsimile mononesaturate găsite în acest fruct ajută la pierderea de grăsime și de greutate.

5. Ouăle

Fie că sunt fierte, poșate, omletă sau prăjite, ouăle sunt alimente excelente pentru pierderea în greutate. Nu numai că sunt bogate în proteine, care te mențin sătul mai mult timp, dar conțin și vitamina D, care s-a demonstrat că ajută la combaterea grăsimii de pe burtă.

Ouăle au toți cei 9 aminoacizi de care oamenii au nevoie, iar cercetările au descoperit că aminoacizii ajută la stimularea metabolismului energetic, ajutându-vă să ardeți mai repede caloriile înainte ca acestea să fie transformate și depozitate sub formă de grăsime.

6. Grapefruit

Studiile efectuate atât pe animale, cât și pe oameni au arătat că cei care mănâncă un grapefruit pe zi sau beau suc de grapefruit tind să aibă rezultate mai bune în ceea ce privește pierderea în greutate.

Cercetătorii sugerează că acest fruct are niște compuși care reduc nivelul de insulină și încurajează pierderea în greutate.

7. Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos funcționează bine pentru pierderea în greutate, deoarece unii dintre acizii grași din uleiul de nucă de cocos pot reduce pofta de mâncare și pot crește arderea grăsimilor. Uleiul de cocos are, de asemenea, trigliceride cu lanț mediu (MCT), care sunt absorbite rapid și direct în fluxul sanguin.

Se știe că MCT-urile promovează senzația de sațietate, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumați într-o zi. Atenție! Uleiul de nucă de cocos este la fel de caloric ca orice altă grăsime și trebuie consumat cu moderație, potrivit Better Me.

8. Ardei iute

Se știe că ajută la stimularea metabolismului, deși pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce te ajută să arzi mai multe calorii, ceea ce echivalează cu pierderea în greutate și a grăsimii de pe burtă.

9. Unt de arahide și alte tipuri de unt de nuci

O porție de unt de arahide natural poate avea până la 8 grame de proteine și până la 4 grame de fibre pe porție, ceea ce vă menține sătulă mai mult timp și vă stimulează metabolismul.

10. Fulgi de ovăz

Ovăzul se numără printre alimentele care ard rapid grăsimea de pe burtă datorită conținutului ridicat de fibre. După cum am văzut, fibrele ajută la sațietate, ceea ce înseamnă că mănânci mai puțin pe zi.

11. Ciocolata neagră ajută la:

- Îmbunătățirea sensibilității la insulină (care este asociată cu creșterea pierderii în greutate și reducerea depozitării grăsimilor)

- Diminuarea foamei și a poftei de mâncare

- Îmbunătățirea stării de spirit, ceea ce se știe că este benefic pentru pierderea în greutate

12. Somon

La fel ca ouăle, somonul este bogat în acizi grași omega-3 care funcționează foarte bine pentru arderea grăsimilor. Este, de asemenea, bogat în proteine slabe, ceea ce îmbunătățește sațietatea și metabolismul tău.

13. Broccoli

Un studiu din 2014 al Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, a legat legumele verzi închise la culoare, cum ar fi broccoli, de scăderea grăsimii viscerale și hepatice la tinerii latino-americani supraponderali.

14. Semințe de chia

Acestea sunt încărcate cu nutrienți esențiali, cum ar fi omega-3, fibre și proteine, toate acestea ajutând la accelerarea ratei metabolice și durează mai mult timp pentru a fi digerate, menținându-te sătulă pentru mai mult timp și prevenind gustările inutile.

15. Cireșe amare

Potrivit unui studiu din 2009, consumul regulat al acestor fructe poate ajuta pe oricine se întreabă cum să scape de grăsimea de pe burtă.

16. Semințe de floarea-soarelui

Acestea sunt pline de grăsimi polinesaturate care sunt bune pentru sănătatea inimii și scad riscul de diabet de tip II.

17. Quinoa

Nu numai că este plină de fibre, dar are și toți cei nouă aminoacizi esențiali, ceea ce o face unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate. Un studiu din 2017 a arătat că această cereală a ajutat la scăderea nivelului de trigliceride la subiecții supraponderali și obezi, precum și la pierderea în greutate și a circumferinței taliei.

18. Afine

19. Iaurt

20. Ardei gras

21. Merele

22. Ceai

Indiferent dacă consumi ceai verde, ceai negru sau ceai oolong, această băutură ajunge pe această listă a celor mai bune alimente care ard rapid grăsimea de pe burtă datorită prezenței catechinelor. Catechinele au fost mult timp lăudate pentru potențialele lor beneficii în ceea ce privește grăsimea și pierderea în greutate.

23. Murele

Dacă ceaiul nu vă reușește, atunci puteți consuma mure pentru aportul zilnic de catechine. Pentru fiecare 100 g de mure, obțineți aproximativ 37 de miligrame de catechine, ceea ce înseamnă de aproximativ 14 ori mai mult decât ceea ce ați obține în 3/4 de cană de ceai verde.

24. Turmeric

Acest condiment vă poate păta mâinile și ustensilele, dar v-ar putea ajuta potențial să pierdeți acel top de brioșă. Potrivit unor studii în eprubetă, principalul ingredient activ al turmericului, curcumina, ar putea ajuta la suprimarea unor markeri inflamatori care joacă un rol în obezitate.

25. Alimente fermentate

Alimentele fermentate, cum ar fi chefirul, varza murată, kombucha, brânzeturile fermentate sau crude, oțetul de mere crud (cu mamă), kimchi (varză fermentată), natto, miso sau tempeh sunt excelente pentru pierderea în greutate și a grăsimii de pe burtă. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin probiotice (bacterii bune precum Lactobacillus și Bifidobacterium) care s-au dovedit a ajuta acest proces.

26. Kiwi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel