Alimentele care scad nivelul colesterolului ridicat

Cerealele din ovăz
O serie de alimente au efectul de a scădea nivelul de colesterol. Specialiștii spun că „prind particulele de colesterol” și îl elimină, astfel reducându-i nivelul din sânge.

Colesterolul în exces ocupă spațiu în arterele sanguine, făcându-le, în esență, mai înguste. În consecință, o circulație slabă a sângelui poate duce la dureri în piept, la membre și lipom. Lipomul reprezintă depozite grase anormale formate sub piele, a explicat doctorul Leila Dehghan pentru Express.co.uk.

Pentru a ajuta la prevenirea simptomelor de colesterol ridicat - ca să nu mai vorbim de riscul pentru viață - Doctor Dehghan explică de ce ar trebui să facem alegeri alimentare mai sănătoase.

„Alimentele bogate în fibre pot scădea colesterolul LDL [lipoproteine ​​cu densitate joasă], așa-numitul colesterol „rău”,” a spus doctorul Dehghan. „Pot avea dimensiuni diferite și pot fi găsite oriunde pe corp”, a adăugat ea. Aceste depozite „desfigurante” de colesterol sub piele pot apărea chiar și pe pleoape.

 „Fibrele nu pot fi digerate de corpul uman, prin urmare, nu sunt absorbite.”

Doctorul Dehghan a explicat: „Există două tipuri, fibre solubile și insolubile. Beneficiile de scădere a colesterolului se datorează fibrelor solubile. Fibrele solubile captează particulele de colesterol și le împiedică să fie absorbite.”

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ulei de șofrănel, minunat pentru diabetici: iată ce trebuie să știi despre asta

Alimentele vegetale, de exemplu, conțin ambele tipuri de fibre, dar unele sunt mai bogate în fibre solubile decât altele.

Astfel, cele mai bune alimente bogate în fibre de consumat pentru a scădea nivelul colesterolului includ:

Ovăz

Orz

Linte

Mazăre

Merele

Pere.

Principala organizație de caritate pentru colesterol, Heart UK, a avertizat că majoritatea oamenilor „nu mănâncă suficiente” fibre.

Consumul mai multor fibre nu numai că ajută la scăderea nivelului de colesterol, ci poate ajuta și la minimizarea riscului de îmbolnăvire. Mai precis, consumul de mai multe fibre poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, diabet de tip 2 și obezitate.

Mai mult, cercetările arată că persoanele care consumă mai multe fibre au și tensiune arterială mai scăzută. Fibrele pot ajuta oamenii să se simtă sătui pentru mai mult timp. Ca atare, consumul unei diete bogate în fibre ajută la prevenirea mâncatului excesiv. Astfel sunt șanse mai mari de a avea o greutate normală și a evita obezitatea.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel