Alimentele care ne mențin silueta și ne întăresc sistemul imunitar toamna

Gutui  FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Cori Grămescu a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News despre alimentația din sezonul rece.

Toamna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase, ”de legume mai consistente pentru că ele sunt cele care ne dau energie, ne dau sațietate și ne fac să suportăm mai ușor frigul”, spune Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News.

Potrivit acesteia, această perioadă rece este una ”provocatoare” pentru sistemul imunitar, una când ”sănătatea noastră trebuie să fie principalul nostru obiectiv”. Iar consumul de multe rădăcinoase ne va fortifica sistemul imunitar și ne va menține silueta.

”Asta însemnând că vom beneficia foarte mult și din perspectiva sistemului imunitar și din perspectiva siluetei vom beneficia foarte mult de pe urma creșterii consumului de legume și fructe de toamnă are au marele avantaj de a fi consistente, sunt sățioase, sunt foarte gustoase, sunt bogate în vitamine pentru că sunt în sezon și e vremea lor, deci și mai mult decât au o caracteristică specială, anume aceea că sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne va ține de foame și ne vor ajuta să avem un tranzit digestiv bine reglat.

Asta ar fi primul pas să consumăm cât mai frecvent alimente de sezon și aici aș enumera: dovlecel, vinete, ardei, dovleac, rădăcinoase de toate felurile, ciupercile care se găsesc destul de ușor în magazine.

Ca fructe - mere, pere, prune, gutui - iarăși sunt foarte bune, sunt foarte bogate în enzime, în fibre; pătrunjelul care este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C; ardeii care încă se găsesc în piață și sunt foarte bogați în vitamina C, despre care știm cât este de importantă pentru un sistem imunitar puternic, pentru o piele sănătoasă”, detaliază Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel