Alimentele care ne fac mai DEȘTEPȚI. Vlad Ciurea: În orice situaţie critică, faceți următorul lucru. E bine pentru creier!

Alimentele care ne fac mai destepti - Foto: Freepick @senivpetro
Care sunt alimentele care ne fac mai deștepti. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit lucrul important care face bine creierului.

Starea de spirit pe care o avem sau pe care ne-o putem induce este foarte importantă pentru creier, pentru sănătatea psihică, spun medicii.

Prof. Dr. Vlad Ciurea susține că un lucru la îndemână pe care poate să-l facă fiecare dintre noi într-o situaţie critică, pentru a trece mai repede peste acea perioadă, este să încerce să râdă.

"Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.

În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.

Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău", a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.

Mai mult, tot pentru sănătatea creierului este important consumul de dulciuri, dar nu orice fel de dulce, mai spune specialistul. Medicul recomandă ciocolata neagră sau mierea.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentele care ne fac mai deştepţi

"Alegeţi cu grijă! Celelalte sunt "poveri" care se metabolizează greu. Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce!", spune medicul.

Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

În capul listei, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg.

Întrebat ce alimente ar trebui să cosume cei care reţin mai greu, renumitul medic a început cu ciocolata şi a continuat, apoi, cu cafeaua, cacaua şi lecitina.

"Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne "extragem" energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere!

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Benefice: ciocolată amăruie, miere, gem fără zahăr

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!", a scris medicul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel