Alimentele care curăță arterele. Previn bolile de inimă și AVC-ul

alimentele care curata arterele - FOTO: Freepik@easyedit1
Alimentele care curăță arterele pot preveni apariția bolilor de inimă și accidentul vascular cerebral.

Alimentele care curăță arterele. Medicii prezintă nouă alimente recomandate pentru "curățarea" arterelor și susținerea sănătății acestora, care, adăugate în dieta ta, ar putea reduce riscul unor urgențe medicale potențial letale precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Acestea includ orice afecțiuni care afectează inima și sistemul circulator, cum ar fi insuficiența cardiacă, accidentele vasculare cerebrale și boala coronariană.

Un factor major la aceste probleme este ateroscleroza, care constă în îngroșarea și îngroșarea arterelor. Acest lucru se întâmplă atunci când grăsimile și alte substanțe se acumulează în artere, împiedicând în cele din urmă trecerea ușoară a sângelui. Prin urmare, menținerea arterelor curate este vitală, iar schimbarea dietei este o modalitate de a ajuta în acest sens.

Vezi și: Vlad Ciurea, secretul unui creier sănătos: Este cel mai bun medicament. Scade și tensiunea arterială

Alimentele care curăță arterele

Acizii omega-3: Găsiți în pește gras precum somon și sardine, precum și în ulei de ficat de cod sub formă de supliment.

Ulei de măsline extra virgin: Cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru inimă, se recomandă să alegi ulei de măsline extra virgin de la o sursă de încredere.

Legume cu frunze verzi închise la culoare: Pentru a obține cele mai multe beneficii, se recomandă să le gătești în ulei de măsline.

"Este o grăsime foarte bună. Uleiul de măsline este încărcat cu substanțe benefice pentru sănătatea inimii pentru celulele endoteliale și cu adevărat doriți să vă asigurați că este ulei de măsline extra virgin provenit de la o locație sau fermă care își pune cu adevărat sufletul în producția lui.

"Puteți adăuga uleiul de măsline pe acele legume cu frunze închise la culoare pentru a extrage acești fitonutrienți, deoarece mulți dintre fitonutrienții din plante, în special din salată, sunt solubili în grăsimi", a spus dr. Berg, potrivit Express.

Vezi și: Glioblastom: simptome și cauze. Dr. Benția: Atenție! E cea mai malignă tumoare din cap. E îngrozitoare

Parmezan: Se avertizează împotriva consumului de parmezan inautentic, deoarece nu oferă aceleași beneficii. Parmigiano este bogat în vitamina K2, importantă pentru menținerea calciului în afara arterelor.

Drojdie nutrițională (nefortificată): O sursă de B9 și B12 naturale, ar trebui să fie lipsită de fortificări sintetice.

"Ideea este că această drojdie nutritională are o formă naturală bună de B9 și cea pe care o recomand și are forma corectă de B12, adică metilcobalamină.

Ii conferă un impuls natural de vitamine B, inclusiv B1 pentru stres, și are și un gust puțin asemănător cu brânza, îmi place", a mai explicat medicul.

Alimente pentru sănătatea inimii și a arterelor - FOTO: Freepik@almesran57

Varză murată crudă: Plină de vitamina K2 și vitamina C, se menționează că este cea mai bogată sursă de vitamina C, mai ales în forma sa crudă.

"Este cel mai bogat aliment pe care îl cunosc în vitamina C și este varză murată crudă. Prin urmare, este foarte important să nu cumpărați varză murată într-o sticlă care a fost pasteurizată, vă doriți să o aveți crudă", a spus dr. Berg.

Vezi și: Ce să nu faci niciodată în masină și în casă dacă e frig afară. Ciuhodaru: E un ucigaş tăcut. Pacienţii prezintă frisoane, halucinații

Migdale: Încărcate cu magneziu, migdalele sunt considerate benefice pentru inimă.

"Următorul aliment sănătos pentru inimă pe care îl voi recomanda sunt migdalele. Credeți sau nu, sunt bogate în magneziu," a spus dr. Berg.

Ficat: Carnea de vită, pui și ficat de cod conțin o varietate de nutrienți esențiali, inclusiv acid folic, B6, B12 și vitamina K2.

Carne roșie de pășune: Spre deosebire de carne roșie procesată, carnea roșie provenită de la animale hrănite cu iarbă este sugerată pentru potențialele sale beneficii pentru inimă.

"Dacă consumați carne de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, aceasta este mai slabă și mai sănătoasă. Eu cresc propria carne de vită și este extrem de sănătoasă pentru inimă.

Are toate vitaminele B despre care am vorbit, inclusiv acid folic, B6 și B12, conține și fier. Oamenii nu vor avea alergii la ea, nu va irita stomacul", a spus dr. Berg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel