Alimente pe care să nu le mănânci niciodată înainte de un zbor cu avionul: Cu minimum 12 ore înainte NU e bine

Alimente pe care să nu le mănânci niciodată înainte de un zbor cu avionul - Foto: Freepick @kuprevich
Care este alimentația corectă a pasagerului înainte de un zbor. Ce nu trebuie să mănânci înainte cu 12 ore înainte de zbor.

"Haideți să vorbim și despre alimentația pasagerului. Până în pandemie, companiile de linie se lăudau cu meniurile și băuturile de tot felul oferite la bord, iar cele low cost cu o pizza, la destinație, pe banii... pasagerului bineînțeles. Pandemia a scos complet alimentația la bordul curselor, oferind doar apă, ceai și cafea.

De la începutul anului 2022 însă, o serie de companii de linie au reînceput să ofere meniuri copioase pasagerilor. Este bine de știut că nu este bine să mâncam alimente fermentabile cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport.

De asemenea, nu este bine să mâncam sărat cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport, în special dacă vom călători cu companii low cost", a declarat pilotul Cezar Osiceanu, pentru DC News.

Cu ce poate fi înlocuită cafeaua în avion. Cori Grămescu: Beau câte un pahar la fiecare 30 de minute

 

Băutura pe care nu ar trebui să o comanzi niciodată în avion. Însoţitor de zbor: Urâm să o servim

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, cu afaceri în România, dar și în SUA, călătorește foarte mult pe această rută, astfel că este fără dar și poate cea mai în măsură să ne ofere sfaturi cu privire la hidratarea și alimentația de pe parcursul zborului.

”Călătoresc tot mai des peste ocean și asta înseamnă că trebuie să fiu atenta la cum gestionez stresul la care este supus organismul meu pe durata zborurilor lungi.

Când zburăm multe ore, tenul nostru se deshidratează din pricina aerului uscat din aeronavă. De aceea îmi îngrijesc în mod deosebit tenul - spray cu apă termală, ser cu vitamina C și măști hidratante pe care le aplic la fiecare câteva ore de zbor. La fiecare câteva ore mă spăl pe față și reaplic serum-ul cu vitamina C și pulverizez apă termală pe față pentru prospețime și relaxare.

De asemenea, e foarte important să ne hidratăm corect când zburăm - de aceea evit cafelele, alcoolul și sucurile cu zahăr și optez pe durata zborului pentru apă și ceaiuri de plante. Mă asigur că beau câte un pahar de apă la fiecare 30 de minute, sau un litru de apă la 120 de minute”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Cât privește partea de alimentație, nutriționistul a precizat că alege mereu preparate simple, cu multe fructe proaspete, legume și pește sau pui. ”Mereu am o opțiune sănătoasă de mâncare la bord”, a adăugat aceasta, numind și compania care îi este pe plac, mai als că și poate călători alături de animalul său de companie, în condiții foarte bune.

Sfaturi pentru zbor. Cori Grămescu, despre alimentele INTERZISE: Fără sare, fără ronțăieli

 

Vezi și: Vitamina C, esențială când călătorim cu avionul. De ce?

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, tocmai a revenit în România și a avut cuvinte de laudă pentru meniul sănătos de care a beneficiat în timpul călătoriei sale de peste Ocean, de la Miami. Mai mult, aceasta a ținut să puncteze câteva aspecte de care cei ce călătoresc cu avionul ar trebui să țină cont, fie că este vorba de alimentație, fie de hidratarea foarte necesară în astfel de situații. 

”Tocmai am venit împreună cu Snow din Miami. Pentru zboruri lungi aleg mereu Turkish Airlines pentru că sunt pet friendly, dar și pentru ca serviciile pe care le oferă sunt de foarte bună calitate și ne bucurăm de un zbor extrem de agreabil de fiecare dată.

Mâncarea servită pe zborurile lungi cu Turkish este mereu foarte, foarte bună, respectând recomandările nutriționale pentru zboruri. Apreciez în mod special bogăția de legume și fructe, de data aceasta am mâncat vinete cu ardei copt și dovlecei, dar și faptul că mâncarea nu este foarte sărată și nici foarte grasă, având un raport corect de proteine de bună calitate și glucide.

Atât pe segmentele economy cât și pe business, pe zborurile peste ocean se servește mereu mâncare sănătoasă și bună, iar asistenții de cabină trec constant să ofere pasagerilor apă - un aspect esențial pentru sănătate. În avion ne deshidratăm foarte tare, deoarece aerul pe care îl respirăm este foarte uscat, așa că e important să bem cu cel puțin o jumătate de litru de apă în plus față de necesarul nostru de apă”, a scris Cori Grămescu pe contul său de Instagram.

Fără sare, fără ronțăieli 

”Ca opțiuni alimentare pentru zborurile cu avionul recomand să evitați sarea și produsele dulci și să alegeți în loc produse pe bază de legume, fructe și proteine slabe. Dacă sunt zboruri scurte, în Europa, mănânc înainte de zbor o masa consistentă cu ingredientele de mai sus, pentru a evita ronțăielile și ispitele nesănătoase din aeroport.

De asemenea, un lucru de menționat este modul în care compensăm consumul de alcool. În cantitate moderată, alcoolul induce o stare de relaxare de care avem nevoie pe perioada zborului, și după cum vedeți în poze și eu am băut un pahar de vin la cină, însă el trebuie compensat cu 2-3 pahare de apă pentru a preveni deshidratarea”, a mai scris nutriționistul.

Citește mai departe AICI

Zborul pe distanțe lungi, provocare pentru organism. Ce trebuie să evitați

 

Zborurile pe distanțe lungi nu doar că durează foarte mult ca timp, dar aduc un discomfort organismului. Cori Grămescu arată pe pagina sa de Facebook ce trebuie să facem atunci când zburăm cu avionul pe distanțe lungi.

”Zborurile pe distanțe lungi sunt mereu o provocare pentru organism, mai ales când trebuie să petreci mai bine de 10 ore într-un scaun.

Așa că am mereu mereu grijă să mă hidratez corespunzător când călătoresc - beau cel puțin 300 de ml de apa pentru fiecare oră de zbor, că să îmi mențin pielea și corpul în echilibru”, notează Cori Grămescu, pe pagina sa de Facebook.

Nutriționiștii ne recomandă să evităm o serie de băuturi, dar și de alimente. Acestea pot accentua starea de rău.

”Apoi, o alimentație echilibrată, centrată pe legume, fructe, peste și cereale integrale este esențială pentru a nu ne stresa corpul.

Evitați să consumați alcool și să mâncați chipsuri, sandwich-uri cu sosuri grase și dulciuri atunci când zburați, pentru că ele accentuează retenția de apă dată în mod uzual de călătoriile cu avionul”, mai notează nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel