Alimente pe care ar trebui să le consumi pentru A EVITA hipertensiunea arterială

Roșii / Foto Pexels
Alimentația este foarte importantă pentru un organism sănătos. Iată câteva alimente care te ajută în cazul în care a hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune gravă care poate duce la complicații ireparabile și uneori chiar la deces, dacă este lăsată necontrolată. Poate crește riscul de apariție a problemelor cardiace, ale creierului sau a rinichilor, dar și a altor boli. Apare frecvent la fumători, persoanele în vârstă, persoanele supraponderale sau inactive, alcoolici sau persoanele cu diete grase. Factorii comuni care pot duce la hipertensiune arterială sunt stilul de viață prost, antecedentele familiale și alegerile dietetice. Este posibil să controlezi eficient tensiunea arterială mâncând cu atenție, făcând exerciții fizice regulate și conducând un stil de viață sănătos. O dietă bogată în potasiu, magneziu, fibre și săracă în sodiu poate ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Iată o listă de alimente care ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control.

Banane

Una dintre cele mai frecvente cauze ale hipertensiunii arteriale este sodiul. Conținutul ridicat de potasiu găsit în banane ajută la contracararea efectelor nocive ale sodiului. În mod similar, alte alimente bogate în potasiu contribuie la sănătatea inimii și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă. Consumul a una sau două banane pe zi oferă organismului potasiul de care are nevoie.

Afine

Aceste mici „pietre prețioase” sunt bogate în antioxidanți și conțin flavonoide numite antocianine, care sunt extrem de bune în prevenirea hipertensiunii arteriale. Afinele pot fi adăugate la cerealele de dimineață sau pot fi consumate ca parte a unui smoothie sau a unui milkshake, în funcție de gust.

Legume cu frunze verzi

Sunt consideeate superalimente, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, salata verde sunt bogate în potasiu, magneziu și sunt pline de antioxidanți. Acest lucru contribuie la menținerea nivelului tensiunii arteriale. Acestea pot fi savurate cu ușurință în salate sau sandvișuri sau sub formă de fel de mâncare de bază. Sunt ușor disponibile pe piață.

Usturoiul

Un element de bază în bucătărie, usturoiul este un antibiotic natural și un aliment antifungic. Usturoiul crește producția de oxid nitric de către organism, care ajută mușchii netezi să se relaxeze și vasele de sânge să se dilate. Aceste modificări pot reduce hipertensiunea arterială.

Roșii

Roșiile conțin un antioxidant numit licopen care ajută la combaterea hipertensiunii arteriale. De asemenea, conține carotenoizi care scad riscul de a dezvolta boli de inimă. Rosiile pot fi savurate consumand ca parte a unei salate, ca supa sau ca suc.

Ciocolata neagră

Nu trebuie să renunți la ciocolată pentru a-ți controla tensiunea arterială. În schimb, poți opta pentru ciocolată neagră. Pidra de cacao din ciocolată dilată vasele de sânge, reducând astfel tensiunea arterială. Trebuie să vă asigurați că nu consumați prea multă, pentru a evita creșterea în greutate.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Tumorile renale, descoperiri accidentale. Dobra, despre factorii de RISC: Apar cazuri din ce în ce mai DISPERATE, prea avansate

Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține polifenoli care au compuși care luptă împotriva inflamației, ceea ce ajută la controlul tensiunii arteriale. Trebuie să vă asigurați că nu încălziți uleiul, deoarece acest lucru îl face să-și piardă proprietățile de vindecare.

Pește cu Omega-3

Peștii grași precum macroul și somonul sunt bogati în acizi grași omega-3, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea inflamației și la scăderea trigliceridelor. Previne apariția hipertensiunii arteriale.

Fistic

Sunt o gustare bogată în proteine ​​și fibre, care vă va menține satul și vă va ajuta la controlul tensiunii arteriale

Semințe de in

Numeroase studii au arătat că semințele de in sunt un superaliment puternic în reducerea hipertensiunii arteriale. Conțin acizi grași esențiali omega-3 și acid α-linolenic, care ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială nu prezintă simptome evidente și poate rămâne nedetectată până când este prea târziu. Este important să vizitați medicul pentru controale regulate de sănătate și chiar mai bine să începeți să vă controlați dieta la o vârstă mai fragedă, astfel încât astfel de complicații să nu se dezvolte. O dietă sănătoasă este o apărare eficientă pentru prevenirea hipertensiunii arteriale. Alimentele menționate mai sus nu numai că ajută la controlul tensiunii arteriale, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar și la curățarea organismului de toxinele sale. Cu suficientă grijă și precauție, hipertensiunea arterială poate fi evitată.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel