Trei factori de risc majori duc la...
Alergiile alimentare sunt cea mai frecventă cauză a mâncărimilor corporale. O alergie alimentară determină organismul să creeze substanțe chimice care provoacă inflamație, umflare, mâncărime și roșeață la nivelul pielii, potrivit Universității din Maryland. Cele mai frecvente alimente care provoacă o reacție alergică sunt grâul, laptele, ouăle, soia, peștele, alunele și nucile. Alte alimente comune care pot declanșa o alergie sunt roșiile, căpșunile, ananasul, pepenele și aditivii alimentari. Mancarimea cauzata de alergiile alimentare poate duce la urticarie, eczeme si iritatii ale pielii. Antihistaminicele sunt utilizate pentru tratarea reacțiilor alergice.
Sindromul de alergie orală provoacă mâncărime în gură, în gât și la nivelul buzelor și este rezultatul reactivității încrucișate. Potrivit unui studiu (link direct), reactivitatea încrucișată apare în organism atunci când sistemul imunitar recunoaște proteinele dintr-un anumit aliment ca și cum ar fi polen. Cele mai frecvente alimente care provoacă acest sindrom sunt fructele, legumele și nucile. De exemplu, dacă sunteți alergic la polen, consumul de dovlecel, pepene, banane și castraveți poate provoca mâncărime orală.
Histamina este un produs chimic din organism care previne infecția. Potrivit studiilor (link direct), prea multă histamină va provoca inflamații, mâncărime și umflare în țesuturile moi, cum ar fi în plămâni, piele și sinusuri. Anumite alimente conțin histamină și provoacă o sensibilitate care duce la mâncărime în organism. Vinul roșu, tonul, macroul,, spanacul, brânza, vinetele și drojdia conțin histamină. Alte simptome pot include dureri de cap, înroșirea pielii, ritm cardiac rapid, respirație șuierătoare și leșin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...