Alimente care îți îmbunătățesc vederea

Căpșuni
Unele alimente pot îmbunătăți vederea. Iată care sunt acestea:

Există anumiți nutrienți care susțin sănătatea ochilor. Iată șase alimente recomandate de dietetici, bogate în acești nutrienți importanți, pe care îi puteți include în dieta dvs. pentru a vă ajuta să vă păstrați ochii în formă maximă.

Ouă

Carotenoizii sunt antioxidanți cu multe roluri în organism, dintre care unele se referă la sănătatea ochilor. Două carotenoide - luteina și zeaxantina - au fost identificate ca având potențialul de a vă proteja ochii de lumina albastră.

Morcovi

Morcovii sunt întotdeauna asociați cu o vedere sănătoasă, datorită nutrienților beta-caroten. Cercetările au arătat că consumul de alimente bogate în beta-caroten, cum ar fi morcovii, ajută la susținerea capacității de a vedea noaptea, precum și de a vedea în lumină slabă.

Legume cu frunze de culoare verde închis

Toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în luteină și zeaxantină (acele carotenoide găsite în ouă care susțin sănătatea ochilor).

Pentru a oferi mâncărurilor un impuls de sănătate a ochilor, încercați să adăugați o mână de verdeață la masă, sau chiar amestecați-le cu ouăle de la micul dejun.

Căpșuni

Căpșunile sunt bogate în substanțe nutritive care susțin sănătatea întregului corp, dar oferă câteva beneficii cheie pentru sănătatea ochilor. Doar o ceașcă de căpșuni conține toată vitamina C de care aveți nevoie într-o singură zi.

Coacăze negre

Sunt surse bogate de flavonoide naturale numite antocianine. Antocianinele par să aibă un efect relaxant asupra mușchilor ochilor (mușchii ciliari). Posibilitatea de relaxare a acestor mușchi este o parte importantă în tratarea glaucomului. Nutrientul ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamației la nivelul ochilor

Şofran

Este un condiment versatil care a fost folosit în întreaga lume, de secole. Unele studii au sugerat că consumul anumitor cantități de șofran ar putea contribui la îmbunătățirea vederii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel