Alimente care combat oboseala cauzată de hipotiroidism

Unele alimente sunt bogate în iod, un mineral necesar pentru formarea hormonilor produși de tiroidă.

Hipotiroidismul este o tulburare care afectează glanda tiroidă, care nu produce suficient de mulți hormoni. Acest lucru poate duce la oboseală, creștere în greutate, slăbiciune sau dureri articulare.

Deși este o boală care trebuie tratată de medicul endocrinolog, o dietă sănătoasă și echilibrată poate ajuta la ameliorarea simptomelor produse de această boală, în special prin consumul unor alimente.

Ce alimente sunt recomandate

Iodul este un element necesar pentru formarea hormonilor produși de glanda tiroidă, potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție, un mineral care trebuie obținut din alimente dietetice.

O sursă importantă de iod este marea, astfel încât peștii și crustaceele sunt două dintre cele mai recomandate grupe de alimente pentru cei care doresc să își mărească aportul de iod. 

Citește și Cancerul de tiroidă, 6 SIMPTOME rare și ciudate pe care să nu le ignori!

În plus, trebuie știut că deficitul de iod poate fi prevenit folosind sare iodată, care nu este aceeași cu sarea de mare.

„Iodarea este procesul de îmbogățire a sării comune cu iod pentru consumul uman și este o strategie eficientă pentru creșterea aportului de iod.", explică Organizația Mondială a Sănătății

Pe de altă parte, excesul de iod poate fi, de asemenea, dăunător pentru glanda tiroidă, de aceea este esențial să iei în considerare și alți nutrienți. Zincul, proteinele, fierul și seleniul sunt unele dintre aceste substanțe nutritive esențiale. 

Astfel, nucile, carnea de pui, ouăle sau leguminoasele sunt surse excelente care ajută la atenuarea efectelor hipotiroidismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel