Alimentația copilului: intoleranța la ciocolată

Intoleranța la ciocolată este deosebit de frecventă în rândul copiilor, deoarece produsele din ciocolată conțin adesea o varietate de ingrediente care declanșează probleme gastrointestinale și reacții alergice de grad scăzut.Foto Pixabay
Intoleranța alimentară și alergiile sunt frecvente la copii și pot fi diagnosticate greșit ca alte afecțiuni și boli.  

Ciocolata este favorita multor copii, adesea asociată cu sărbătorile, zilele de naștere și alte sărbători. Produsele din ciocolată conțin adesea numeroase ingrediente, dintre care unele pot fi benefice, dar multe dintre ele pot declanșa o reacție negativă sau chiar intoleranță, notează Livestrong.

Dacă observați simptome la copilul dumneavoastră după ce a mâncat ciocolată sau alte alimente, consultați medicul, nutriționistul sau specialistul în alergii despre posibilele cauze și soluții.

Intoleranță la mâncare

Intoleranța la anumite alimente este foarte frecventă în rândul copiilor și rămâne relativ frecventă la vârsta adultă. Intoleranța alimentară este similară cu alergiile alimentare, diferența fiind adesea în grad de simptome. Intoleranța produce adesea simptome mai puțin severe decât reacțiile alergice. În consecință, intoleranța alimentară este mai dificil de diagnosticat, deoarece poate imita alte afecțiuni, cum ar fi infecții ușoare, oboseală și indigestie. Diagnosticarea intoleranței alimentare este complicată în continuare de faptul că copiii au dificultăți în descrierea simptomelor și comunicarea disconfortului lor.

Intoleranța la ciocolată

Intoleranța la ciocolată este deosebit de frecventă în rândul copiilor, deoarece produsele din ciocolată conțin adesea o varietate de ingrediente care declanșează probleme gastrointestinale și reacții alergice de grad scăzut. Ingredientele obișnuite din produsele din ciocolată includ cacao, zahăr, lapte, gluten, cofeină, nuci, colorant alimentar și alți aditivi. În consecință, este posibil ca cacaua din ciocolată să nu fie cea care cauzează probleme copilului tău; mai degrabă, ar putea fi ciupercile sau toxinele asociate cu nuci sau o intoleranță a produselor lactate, conform cărții „Nutriția contemporană: abordare funcțională". În plus, este posibil ca micuțul să fie intolerant la mai multe ingrediente. De obicei, cafeina și siropul de porumb cu fructoză ridicată produc simptome la copii.

Simptomele intoleranței alimentare

Simptomele intoleranței la ciocolată variază de la ușoare până la severe, în funcție de ingredientele implicate. Simptomele ușoare includ erupții cutanate, tulburări gastro-intestinale, greață, flatulență, oboseală, dureri de cap, tuse și nas alergat, potrivit cărții „Public Health Nutrition". Simptomele mai grave includ urticarie, tulburări respiratorii, amețeli, senzație de arsură în gât, umflare în gură și în jurul feței, anxietate, probleme de comportament, vărsături și diaree. Dacă copilul pare confuz sau dezorientat sau are dificultăți în respirație, consultați imediat medicul.

recomandări

Înțelegerea carei componente a ciocolatei provoacă stresul copilului este importantă și poate fi realizată prin testarea alergiei. Dacă problemele sunt nucile, de exemplu, cumpărați ciocolată care nu conține nuci și care nu este făcută alături de produse care conțin nuci. Dacă produsele lactate sunt problema, cumpărați ciocolată neagră cu un procent ridicat de cacao. Dacă cacaua este problema, atunci luați în considerare alte delicioase dulciuri făcute cu miere, stevia sau alți îndulcitori naturali. În general, cu cât este mai întunecată ciocolata, cu atât conține mai multă pudră de cacao.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel