ALFUZOSINUM - prospect

Foto: Pixabay
ALFUZOSINUM - prospect. Acţiune: Alfa-1 blocant selectiv, cu acţiune predominantă asupra receptorilor din prostată; relaxează muşchii netezi ai capsulei prostatice şi uretrei prostatice. 

ALFUZOSINUM - prospect
Denumirea comericală: ALFURAN, XATRAL,
Prezentare: comprimate filmate, 
Indicații: Tratamentul simptomelor moderate - severe ale hiperplaziei benigne de prostată (2,5 mg, 5 mg), tratamentul simptomelor funcţionale ale hipertrofiei benigne a prostatei, tratamentul adjuvant al sondajului vezical în retenţia acută de urină determinată de hipertrofia benignă a prostatei.  
Contraindicații: Hipersensibilitate la produs, antecedente de hipotensiune arterială (hTA) ortostatică, asociere cu alte a!-blocante sau inhibitori de calciu, insuficiență hepaticp (IH) severă. 
Atenție!: La unii subiecţi poate apărea hTA ortostatică. La bolnavii cu hipersensibilitate la a1-blocante. Prudenţă la subiecţii trataţi cu antihipertensive. În caz de angor trat. va fi întrerupt. 
Reacții adverse: Tulburări digestive, tendinţe lipotimice. Senzaţie de uscăciune a gurii, tahicardie, dureri toracice, astenie, somnolenţă, erupţii cutanate, prurit, înroşirea pielii. La bolnavii cu  hipertensiune artereială (HTA) trataţi cu alfuzosin s-au observat uneori: palpitaţii, hTA ortostatică, edeme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel