Alexandru Rafila, despre posibile relaxări de sărbători: Contează trendul pandemiei

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a făcut câteva precizări cu privire la o posibilă relaxare a măsurilor, de sărbători.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți seara la B1TV că este incert, încă, dacă vom avea relaxări de sărbători sau nu, depinzând de tendul pandemiei.

„Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Brașov, la târgul de Crăciun că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila.

El a mai precizat că este foarte important să respectăm măsurile actuale, chiar mai mult decât luarea altor măsuri, în acest moment. 

„Și dacă ești într-un spațiu aglomerat și porți masca tot nu este nimic complicat, dar este o chestiune de mentalitate, de obișnuință de a respecta unele reguli. Obligativitatea asta…noi tot discutăm despre măsuri legislative. Măsurile legislative sunt una, respectarea lor altceva. Lucrul ăsta se leagă de faptul că unii oameni cred unele lucruri tot mai fantasmagorice, o chestiune care ține de educație”.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că este foarte important trendul pandemiei și a făcut o comparație cu situația din vară când, deși aveam un număr încă mic de infectări situația se înrăutățea de la o săptămână la alta. 

„Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiți-vă ce s-a întâmplat astă vară când eram în scenariul verde dar lucrurile mergeau prost săptămână, după săptămână. A existat o creștere relevantă din punct de vedere epidemiologic”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel