Alexandru Rafila, despre Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"
24 noi 2021, 13:32

Ministerul Sănătății. Foto: Facebook
Alexandru Rafila spune că actuala organigramă  Ministerului Sănătății este nefuncțională și vrea să o schimbe.

Ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea să reorganizeze ministerul, pentru că actuala organigramă este nefuncţională. De asemenea, el a anunțat că sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie schimbat.

"Sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie să fie schimbat. Trebuie să revenim la profesionalizarea sănătăţii publice şi la profesionişti. 

Am intenţia să propun reorganizarea Ministerului Sănătăţii, pentru că actuala organigramă mi se pare insuficientă", a declarat, astăzi, medicul Alexandru Rafila.

Cât despre şeful DSU, Raed Arafat, ministrul propus al Sănătăţii a precizat că sistemul de urgență şi-a făcut foarte bine treaba.

"Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și-a făcut foarte bine treaba în România, s-a ocupat de transferul pacienților, lucrurile astea sunt în atributul lui Arafat. Politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. 

Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Aceste măsuri nu trebuie să fie aprobate de o altă instituție. Ministerul Sănătăţii este răspunzător, el decide. Voi avea o discuţie cu Arafat, să avem toate informațiile la Ministerul Sănătăţii în timp real, să nu lucrăm ca o anexă la o unitate supraministerială! Actuala organigramă este nefuncțională", a răspuns medicul Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. 

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern. Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?