Alertă mondială! Încă o tulpină de coronavirus descoperită

Se pare că mutaţiile coronavirusului nu se opresc. O altă variantă a fost descoperită în Japonia. Anunţul a fost făcut, duminică, 10 ianuarie, de ministerul sănătăţii japonez.

Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia a declarat că autoritățile au găsit o nouă tulpină a coronavirusului la patru pasageri care au sosit din Brazilia.

Noua variantă are similitudini cu tulpinile găsite în Marea Britanie și Africa de Sud, a declarat Institutul într-un comunicat, duminică, 10 ianuarie. Informațiile despre noua variantă sunt limitate la compoziția sa genetică și este dificil să se determine imediat cât de infecțioasă este tulpina sau eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva acesteia, a spus institutul.

Într-o declarație separată, Ministerul Sănătății japonez a declarat că cei patru pasageri care au ajuns pe aeroportul japonez Haneda din Brazilia pe 2 ianuarie au fost diagnosticați ulterior cu o variantă a virusului. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, care era asimptomatic la sosire, a fost internat în spital, pe măsură ce sistemul respirator i s-a agravat.

Institutul Național de Boli Infecțioase a informat Organizația Mondială a Sănătății despre noua tulpină, a raportat ziarul Yomiuri Shimbun, adăugând că institutul investighează dacă varianta cauzează cazuri mai severe, notează Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel