ALERTĂ în SUA, după ce a fost descoperită o nouă variantă de coronavirus. B.1.621 provine din Columbia

Coronavirus   Foto: Pixabay
O nouă variantă de coronavirus descoperită în Columbia a fost descoperită în rândul pacienților din Florida de Sud, crescând infecțiile și punând în alertă oficialii americani din domeniul sănătății, pe măsură ce se intensifică apelurile către persoanele nevaccinate să se imunizeze. 

Carlos Migoya, CEO al Jackson Health System, a declarat pentru WPLG, la Miami, la începutul acestei săptămâni, că noua variantă de coronavirus originară din Columbia și denumită B.1.621 a reprezentat aproximativ 10% din pacienții infectați cu coronavirus.

El spune că această nouă variantă câștigă teren în spatele variantei Delta, varianta acum dominantă în UA și a variantei Gamma, care face și ea ravagii. 

B.1.621 nu a primit încă o denumire cu litere grecești, așa cum au primit și variantele mai proeminente.

Experții în domeniul sănătății au anunțat că vor supraveghea varianta B.1.621 âpe măsură ce se apropie toamna și întrucât părți ale țării încă sunt în urmă în eforturile lor de vaccinare, conform The Post.

Cele mai vechi probe documentate de B.1.621 au fost observate în ianuarie anul acesta și cel puțin 16 cazuri au fost raportate recent în Marea Britanie, unde oficialii din domeniul sănătății au observat că majoritatea cazurilor legate de varianta în cauză au fost rezultatul unor călătorii internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel