Această vitamină îți protejează...
Cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscută, identificată pentru prima dată în Regatul Unit, au fost depistate la copii din alte patru ţări europene, a anunţat marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.
”În urma cazurilor semnalate de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie” la începutul lunii aprilie, ”au fost raportate cazuri suplimentare la copii în Danemarca, Irlanda, Ţările de Jos şi în Spania”, a indicat agenţia europeană, citată de Agerpres.
Astfel, nouă cazuri suspecte au fost identificate şi la copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani în Alabama, Statele Unite, potrivit ECDC.
Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută, notează ECDC, dar anchetatorii britanici iau în considerare faptul că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă având în vedere caracteristicile clinice şi epidemiologice ale cazurilor.
Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că se aşteaptă la noi cazuri în zilele următoare şi a raportat deja cel puţin cinci în Irlanda şi trei în Spania.
Contactată de AFP, ECDC nu a furnizat detalii privind numărul de cazuri pe ţară. Nu au fost raportate decese, dar unele cazuri din Marea Britanie au necesitat transplant de ficat.
”Investigaţiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile”, potrivit ECDC.
Altfel, Regatul Unit a raportat iniţial la 5 aprilie, la OMS, 10 cazuri de hepatită severă în Scoţia, înainte de a raporta un total de 74 de cazuri trei zile mai târziu, potrivit organizaţiei ONU.
Dintre cazurile din Marea Britanie, ”multe au prezentat semne de icter”. ”Unele dintre cazuri au raportat simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături în săptămânile precedente”, potrivit ECDC.
Hepatita A se mai numește și "boala mâinilor murdare" și este o afecțiune contagioasă. Denumirea bolii își are rădăcinile în modul de transmisie a bolii. Aceasta are loc în momentul ingerării alimentelor și a băuturilor contaminate cu virusul hepatitei A, iar șansa de a ne îmbolnăvi crește considerabil dacă nu ne spălăm pe mâini.
Boala este cauzată de un virus care va determina o inflamație a ficatului. Pe lângă transmiterea prin alimente și băuturi, virusul poate fi luat și de pe obiectele contaminate. De asemenea, boala poate fi transmisă și prin contact sexual.
Specialiștii spun că anumite persoane prezintă un risc mai mare de a dezvolta hepatita A. În această categorie intră copiii, cei care călătoresc în zone unde boala este diagnosticată frecvent, persoanele care suferă de tulburări ale coagulării sângelui și bolnavii de HIV.
De obicei, boala nu prezintă riscuri mari pentru sănătate, dar specialiștii spun că poate fi fatală în lipsa tratamentului corespunzător la persoanele cu rezistentă scăzută a organismului.
Simptomele variază de la o persoană la alta, iar evoluția bolii variază de la săptămâni la luni. Conform WebMd, principalele manifestări ale bolii sunt:
- icter (colorarea în galben a pielii și a mucoaselor);
- durere abdominală;
- urină de culoare închisă;
- scăderea apetitului;
- dureri de stomac;
- vomă;
- prurit;
- fecale de culoare deschisă;
- dureri articulare;
- febră;
- diaree;
- stare de oboseală.
Aceste simptome pot persista chiar și după 6 luni de la infectare. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Care sunt analizele anuale obligatorii și importanța acestora. Boantă: Trebuie să ajutăm pacientul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...