ALERTĂ! Copii în stare GRAVĂ, după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Medicul Diana Cimpoeșu: Cantitățile mari pot fi letale

Doi copii din Botoșani au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Ei au fost transferați cu avionul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Băiețelul de doi ani și fetița de cinci ani, din Botoșani, au fost transportați în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, cu un avion SMURD. 

Cei doi au fost diagnosticați cu intoxicație cu paracetamol. 

Din primele informații, cei doi copii ar fi găsit la bunici un recipient cu paracetamol-sirop și l-au băut. Mama lor, medic, i-a găsit, le-a administrat un tratament și i-a dus de urgență la spital.

Medicii le-au făcut spălături gastrice și au cerut transferul către spitalul din Capitală, dat fiind faptul că nu știau ce cantitate de substanță a fost ingerată și dacă s-a metabolizat în organism, precizează DC NEWS.

Medicul Diana Cimpoeșu a comentat acest caz. 

„Am preluat cu mașina SMURD copilul de 2 ani, ambulanța a asigurat transferul celui de 5 ani, este vorba despre o supradoză de paracetamol pentru greutatea și vârsta micuților, tratamentul s-a început la Botoșani, s-a continuat până la Iași și a continuat până i-a luat avionul din București. Este tip de intoxicație care poate apărea și la adulți, iar ultimul caz avut a fost cu o cantitate mare luată de un pacient care a dus la deces. Cantitățile mari de paracetamol, la un organism fragil, pot fi letale!”, a spus medicul Diana Cimpoeșu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel