Alergiile sezoniere, ameliorate odată cu înaintarea în vârstă

Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Veste bună pentru persoanele cu alergii sezoniere. Oamenii de știință susțin că odată cu înaintarea în vârstă, simptomele alergiilor se ameliorează. 

Ratele alergice sezoniere sunt mai mici la populațiile mai în vârstă comparativ cu cele mai tinere, arată un studiu publicat în revista Allergy Asthma & Immunology Research. Și reacțiile la alergenii pe tot parcursul anului, cum ar fi acelea la acarienii de praf și la părul de pisică, scad, odată cu înaintarea în vârstă. 

Totul se reduce la modificărie răspunsului imun al corpului.

Alergiile rezultă din faptul că sistemul imunitar al unei persoane răspunde excesiv la materiale inerte, precum molecule de praf, polen din copaci, polen din buruieni și polen de iarbă. Sistemul imunitar al unei persoane în vârstă nu răspunde la fel de bine - nu este la fel de alert. Astfel că este mai puțin probabil ca persoanele în vârstă să aibă probleme de alergie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel