Alergii alimentare, sfaturi pentru vacanță. Atenție la curcani!

Alergii alimentare, unii curcani preasezonați pot avea grâu
Aproximativ 15 milioane de oameni din Statele Unite au una sau mai multe alergii alimentare. Perioada Sărbătorilor de iarnă, când  majoritatea oamenilor sunt în vacanță și se concentrează în special pe vizite la prieteni și petreceri în familie cu mese bogate și copioase, poate fi riscantă pentru persoanele cu alergii alimentare. Iată câteva sfaturi de la specialiști în alergologie, care vă pot ajuta dacă suferiți de o astfel de alergie.

,,Este regretabil faptul că există atâtea persoane cu diagnostic de alergii alimentare, dar lucrurile bune este că oamenii vorbesc despre ele și nu există stigmat așa de mare cum era anterior”, a spus dr. Kara Wada, un medic specialist în alergologie și imunologie la Centrul Medical Wexner al Universității Ohio.

Dacă aveți alergii la alimente și veți participa la un eveniment social unde se consumă alimente, alertați gazdele în avans. Asigurați-vă că știu cum să citească etichetele produselor alimentare și să salveze etichetele alimentelor ambulate, sfătuiește medicul alergolog.

,,Celălalt lucru pe care trebuie să-l cereți să-l păstreze în minte este contaminarea încrucișată. Dacă gazda coace biscuiți, de exemplu, ar trebui să spele foaia care a fost folosită pentru a face biscuiții cu unt de arahide cu apă fierbinte cu săpun înainte de a se folosi pentru a coace ceva fără  a contamina actualul produs", a precizat Wada.

De asemenea, sugerați utilizarea unor ustensile codate în culori, astfel încât oaspeții să știe ce unelte se potrivesc cu ce anume", a spus ea.

Consumați feluri de mâncare sau gustări care sunt în siguranță pentru dvs. O altă opțiune este să mâncați înainte de petrecere și să vă aduceți o gustare acolo. Fiți precauți cu privire la alimentele care vă par familiare, inclusiv fructele și legumele proaspete, pastele sau carnea.

,,Unii curcani pre-asezonați pot avea grâu, soia sau lapte în saramura sau alte arome. Unii oameni nu pot să-și dea seama dacă pasta de pesto are nucă în ea”, a punctat alergologul.

Dacă aveți un autoinjector de epinefrină pentru a trata o reacție alergică severă, luați-l cu dvs. și revizuiți cum și când să-l utilizați. Dacă utilizați epinefrina dumneavoastră, mergeți la departamentul de urgență după aceea deoarece reacția alergică poate dura mai mult decât efectele epinefrinei. Veți fi monitorizat acolo și veți primi mai mult tratament dacă este necesar, informează MedicineNet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel