Alcoolul: cum îți afectează fertilitatea. Cât alcool poți să bei în siguranță

Alcool
Iată opiniile unor experți privind modul în care alcoolul afectează fertilitatea.

Lucrurile care sunt bune pentru sănătatea generală - inclusiv exercițiile regulate, menținerea hidratată, o dietă echilibrată și reducerea fumatului și a alcoolului - sunt bune și pentru fertilitate. Consumul de alcool este o problemă esențială, deoarece există multe teorii implicate, iar unele dintre ele sunt complet neștiințifice, care sunt în general modelate de noi în funcție de confortul nostru. Adesea, cuplurile care încearcă să conceapă un copil, au multe seturi de întrebări legate de alcool, asociat cu conceprea unui copil.

Evitați consumul excesiv de alcool

Dacă un cuplu plănuiește să aibă un copil, cea mai mare schimbare a stilului de viață la care trebuie să-și ia rămas bun este obiceiul de a consuma alcool. Există dovezi că consumul excesiv de alcool poate afecta fertilitatea unui cuplu pe termen scurt și lung. Potrivit multor asociații dietetice, consumul moderat de alcool ar trebui să fie cheia. Pentru bărbați, limita consumului moderat de alcool este de două băuturi, iar pentru femei, este de un pahar pe zi. Multe dovezi din trecut arată că la femei, alcoolul poate provoca modificări în reglarea ciclului și ovulației în cazul consumului intens, cronic. Unele studii sugerează, de asemenea, că consumul de alcool cronic, intens poate duce la o cantitate scăzută de ovule.

Consumul intens de alcool are un efect similar asupra fertilităţii masculine. Studiile au arătat că alcoolul provoacă perturbări în anumiți hormoni masculini care duc la producția de spermă. Dacă ai fost un băutor cronic în trecut, există riscul ca fertilitatea ta să fi dispărut, dar depinde de la un organism la altul.

Consumul moderat de alcool nu afectează prea mult fertilitatea

În sfârșit, câteva vești bune pentru cei care adoră alcoolul! Nu avem multe studii care să evalueze efectele fiziologice ale consumului de alcool asupra fiziologiei reproducerii, dar nu există o asociere puternică între consumul de alcool ușor până la moderat și infertilitate pentru majoritatea oamenilor. Este întotdeauna o idee bună să reduceți consumul de alcool atunci când intenționați să faceți un copil. Concepția este un proces complet, dieta și exercițiile fizice joacă un rol la fel de important atunci când vine vorba de concepere. Cu toate acestea, există o percepție greșită că, dacă faci mișcare și mănânci bine, este mai puțin probabil să fii infertilă.

Experții în fertilitate le spun adesea pacienților că sănătatea reproductivă nu este întotdeauna sinonimă cu sănătatea generală. Dar, în cazul în care un cuplu care consumă alcool moderat nu poate procrea nici după un an, ar trebui să consulte imediat un expert în fertilitate și ar putea fi necesar să reducă consumul de alcool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel