ALARMANT: două spitale din Baia Mare, ocupate aproape în totalitate; locurile în ATI, epuizate

Spitalul TBC Baia Mare - spital-suport Covid   Foto: facebook.com/Spitalul-de-Pneumoftiziologie-Dr-Nicolae-Ruşdea-Baia-Mare
Dou spitale importante din Baia Mare, unul suport și unul destinat pacienților COVID-19, sunt ocupate aproape la capacitate maximă cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Orașul este de ieri în CARANTINĂ!

Cele două spitale, unul destinat pacienților COVID-19 și unul spital-suport COVID-19, se apropie de ocuparea la capacitatea maximă cu pacienții infectați uc virusul pandemic. Locurile din ATI sunt ocupate în totalitate.
Astfel, „Spitalul de Boli Infecțioase - spital COVID - 135 paturi dedicate, 112 ocupate cu bolnavi Covid (68 din Baia Mare, 44 din alte localități), 23 paturi ocupate de suspecți simptomatici”, arată primarul Băpii Mari, Cătălin Cherecheș.
De asemenea, mai arată el, „Spitalul TBC - Spital Suport COVID are 159 paturi funcționale din 210 aprobate in structura spitalului. Normele de distanțare și suprafața aferentă unui bolnav a generat diminuarea. La aceasta ora sunt 19 paturi Anestezie Terapie Intensiva dedicate pacienților COVID  (ATI) - 19 pacienți ( 12 din Baia Mare, 7 din alte localități ), 90 paturi COVID ocupate de 57 pacienți din Baia Mare și 34 din alte localități, 50 de paturi TBC ocupate cu 27 pacienți. 
Mai exista câteva locuri Ati COVID la Spitalul Județean pentru cei internați acolo cu alte afecțiuni și care se contaminează iar cei netransportabili fiind in stare critica rămân in Județean pe paturile menționate mai sus.”, a mai menționat Cătălin Cherecheș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel